logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instrukcja obsługi radia Chorus Audi A6 – jak wpisać kod i korzystać z TP+RDS

Dawdoo 12 Lis 2007 22:01 13932 21
REKLAMA
  • #1 4474767
    Dawdoo
    Poziom 10  
    Witam.Zacznijmy od tego ze nie mam pojecia o programowianiu radia a przeglądałem różne tematy na forum i nic mi nie pomaga np.TP+RDS,i różne kombinacje.Niewiem jeszcze jak sie wpisuje te zero na klawiaturze numerycznej w radiu:!:
  • REKLAMA
  • #3 4474923
    Dawdoo
    Poziom 10  
    ta strona jest po rusku :/
  • REKLAMA
  • #4 4475135
    kamyczek
    Poziom 38  
    Ocena: 573
    Ciesz sie ze jest po rosyjsku mogła być po japońsku i wtedy zrozumiał bym twoje problemy jak znajdziesz swój typ radia poprostu wyślij linka lub fotkę ktoś ci pomoże odszyfrować to co napisali koledzy za wschodniej granicy ...
  • #5 4476582
    Dawdoo
    Poziom 10  
    mi chodzi konkretnie o to abym wiedział jak te radio sie programuje

Dodano po 5 [minuty]:

a jak cos to do przetłumaczenia potrzebne mi jest to na Polski:
    Включаете магнитолу. На дисплее должно загореться "SAFE"
    Нажимаете одновременно кнопки "TP" и "RDS" и удерживаете нажатыми до тех пор, пока на дисплее загорится надпись "1000" (2-3 сек.).
    Кнопками "1", "2", "3" и "4" вводите код. Кнопка "1" соответствует первой цифре кода, кнопка "2" - второй и т.д. Каждое нажатие на кнопку изменяет цифру кода на 1.
    Убедившись в том, что введенный код правилен, одновременно нажимаете и удерживаете нажатыми кнопки "TP" и "RDS" (2-3 сек.).
    Магнитола переходит в режим работы.
  • #6 4476637
    sq3hta
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    To napisz konkretnie o co ci chodzi, a nie programuje! Programuje to zapisuje stacje w pamięci, automatyczne programowanie stacji czy jak się kod wpisuje, bo z twojej wypowiedzi to bardziej chodzi ci o kod, ale to tylko moje domysły. TP+RDS trzymasz pięć sekund wklepujesz kod przyciskami pamięci i zatwierdzasz TP+RDS 5 sekund ot całe "programowanie".
  • #7 4476665
    Dawdoo
    Poziom 10  
    tylko ze jak trzymam te guziki to sie nic nie dzieje to moj problem!A to co podałem po rusku to jest instrukcja ale po rusku i jak ktos zna ten jezyk to może mi pomoże
  • #8 4476735
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Widzę że nie tylko z ruskim kiepsko ale i z polskim ("może mi pomoże").

A włączyłeś zapłon ? To ważne potem włączasz radio i wciskasz te dwa klawisze i tak trzymasz kilka sekund aż pojawi się 1000 na wyświetlaczu. Klawiszami 1,2,3,4 wpisujesz kod i zatwierdzasz tymi tak samo, dwa klawisze przez 5 sek.

SławeK
  • #9 4476802
    Dawdoo
    Poziom 10  
    tak zapłon jest i radio działa ale niewiem czemu mi te przyciski nie wskakują
  • #10 4476809
    SlaweK
    Poziom 43  
    Może nie to radio dokładnie a inne i inne klawisze.

SławeK
  • REKLAMA
  • #11 4477013
    Dawdoo
    Poziom 10  
    na bank te radio i te klawisze bo na radiu jest napisane audi chorus i klawisze są
  • REKLAMA
  • #12 4479776
    sq3hta
    Poziom 18  
    Ocena: 29
    Może wcześniej był zły kod wpisany i trzeba odczekać
  • #13 4479915
    tkacki
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Sprawdź podłączenie, czy są wszystkie sygnały na złączu podane prawidłowo (w tym SAFE, jeśli jest w tym modelu). Jeśli sprawdzisz i jest OK to podjedż do jakiegoś warsztatu z czytnikiem diagnostycznym - niech się podłączą do radia Vag'iem i sprawdzą czy nie ma błędów / przestawią kod.
  • #14 4479985
    rybeh
    Poziom 27  
    Ocena: 284
    Radio trzeba zasilać kostką ISO ponieważ ma w gnieździe z boku styk kontrolny wtyku .O tym tu nie było mowy.
  • #15 4481464
    Dawdoo
    Poziom 10  

No nic musze raczej jechac do serwisu dzieki za pomoc Narq
  • #16 4482604
    SlaweK
    Poziom 43  
    A gdybyś uczciwie wypełnił ankietę przy rejestracji na Elektrodzie i wpisał miasto to może znalazłby się w pobliżu ktoś kto się zna na tym.

SławeK
  • #17 4482930
    miras49
    Poziom 11  
    No i jak ruszyło radyjko ?
  • #18 4483549
    erykos
    Poziom 12  
    Witam wciśnij RDS+FM przez 5 sekund radyjko powinno żądać kod a jeżeli nie pomoże to FM+np TP.pozdrawiam
  • #19 4483957
    Dawdoo
    Poziom 10  
    Oddałem auto do serwisu. Może coś zrobią, a jak nie to z Niemiec muszą dać kod albo nowe radio. Mam papiery i resztę także...
  • #20 4485131
    xirtt
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    Jeżeli dobrze pamiętam to trzeba podać do ISO zasilającego trzeci plus.
  • #21 4490217
    Dawdoo
    Poziom 10  
    no i radyjko zrobione.Dzieki za pomoc.
  • #22 4490240
    SlaweK
    Poziom 43  
    Wypadało by się przyznać do robiłeś nie tak lub w czym był błąd żeby inni skorzystali w przyszłości a potem zamknąć temat samemu bo jako jego założyciel masz taką możliwość.

SławeK

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy obsługi radia Audi Chorus w Audi A6, ze szczególnym uwzględnieniem wpisywania kodu zabezpieczającego oraz korzystania z funkcji TP i RDS. Użytkownik miał problem z aktywacją trybu programowania kodu, polegającą na jednoczesnym przytrzymaniu dwóch przycisków przez kilka sekund, co powinno wywołać wyświetlenie "1000" i umożliwić wpisanie czterocyfrowego kodu za pomocą przycisków pamięci. Wskazano, że radio musi być zasilane przez kostkę ISO z odpowiednim podłączeniem, w tym sygnałem SAFE, oraz że zapłon pojazdu musi być włączony. Problemy mogły wynikać z błędnego kodu lub nieprawidłowego podłączenia. Zalecano także użycie diagnostyki VAG do odczytu i resetu kodu w serwisie. Ostatecznie użytkownik oddał radio do serwisu, gdzie problem został rozwiązany. Wskazano również, że funkcje TP+RDS aktywuje się przez przytrzymanie odpowiednich przycisków przez około 5 sekund.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA