logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 404 na forum modelarskim - nie mogę otworzyć dwóch stron z opisami

wosiekpl 15 Lis 2007 15:52 2092 14
REKLAMA
  • #1 4484096
    wosiekpl
    Poziom 21  
    Ocena: 35
    Witam serdecznie

Kilka dni temu zapisalem sie na forum modelarskie. Poczatkowo nie mialem problemow z wejsciem na niektore strony ale od kilku dni kiedy chce otworzyc dwie strony z opisami ktore mnie interesuja wyskakuje blad 404 i pisze ze strona nie istnieje. Strony ta jednak istnieje bowiem inni urzytkownicy na nie wchodza. Oprocz tych dwoch watkow z ktorymi mam problemy sa na tym forum inne na ktore wchodze bez problemu . Otwierajac te strony komputer dosc dlugo je szuka aby po czasie pokazac ze nie istnieje.
    Kiedy otwieram strone na ktora da sie wejsc u gory pojawiaja sie takie oto napisy
    Warning: main(dbconf.php3) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/modelarz/ftp/userin.php3 on line 13

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'dbconf.php3' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/modelarz/ftp/userin.php3 on line

Zas na strony ktore nie da sie wejsc takze pojawiaja sie te napisy ale bardzo krotko , pozniej zostaje bialy ekran aby po czasie pokazasc blad 404.

Coz moze byc tego powodem? Zastanawiam sie czy nie zmienicz przegladarki.

Pozdrawiam

Wosiekpl
  • REKLAMA
  • #2 4484114
    Nozownik
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    No właśnie. Sam sobie odpowiedziałeś. Skoro inni użytkownicy mogą otworzyć tą stronę to dlaczego nie skorzystać z innej przeglądarki?
  • #3 4484141
    wosiekpl
    Poziom 21  
    Witam

Tak to jest wyjscie , wlasnie sciagam Firefoxa. Problem jest jednak z przegladarka od Windowsa , jesj uzywam bo jestem przyzwyczajony. I tak jak pisze sa posty ktore sie otwieraja chociaz u gory ekranu pokazuja sie napisy o ktorych pisalem wczesniej i nie ma problemu. Za to szczegolnie te dwa ktore bardzo mnie interesuja nie da sie otworzyc, to troche dziwne bo albo sie otwieraja wszystkie albo zadne. To jest ciekawe

Pozdrawiam

Dodano po 3 [minuty]:

Wlasnie uruchomilem Firefoxa i wszedlem na te strony. Co ciekawe u gory ekranu pojawiaja sie te same ostrzerzenia co w wyszukiwarce od windowsa

Dodano po 1 [minuty]:

Kicha , otwiera sie zaczyna ladowac strone , pokazuje sie kilka postow i wyskakuje 404
  • REKLAMA
  • #4 4485173
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    A nie sądzisz, że podanie adresów stron, z którymi masz problem ułatwiłoby nam zadanie o jakieś 183,7%.
  • #5 4485842
    wosiekpl
    Poziom 21  
    Witam

Tak masz racje , strona to :
    http://www.modelarz.com/budowanie.php

i ja chce wejsc na dwa tematy :
    http://www.modelarz.com/budowanie.php?typ=widok&id=15058

( interfejs usb do symulatorow lotu )

http://www.modelarz.com/budowanie.php?typ=widok&id=15057

( regie 25 A )

wchodzac na te dwie strony wyskakuja napisy tak jak podalem we wczesniejszym poscie a nastepnie pokazuje sie to :

404] File Not Found : Plik nie istnieje
    Podany w zapytaniu URL /Array nie został odnaleziony na tym serwerze.

The requested URL /Array was not found on this server
    Inne tematy otwieraja sie bez problemu zas te dwa stwarzaja klopoty.

Pozdrawiam
  • #6 4486141
    forestx
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 496
    U mnie także "sypią się" podane linki.
    Wiec sprawa jest prosta:
    Cytat:
    Autorami strony sa:
    Bartlomiej Grenz bartek(_at_)modelarz.com -webmaster (PHP, HTML, MySql , ARTYKUŁY)
    Iwona Stogowska iwona(_at_)modelarz.com - opracowanie graficzne serwisu, obrysy, plany, szkice.

Napisz więc do Bartka, co i gdzie sie sypie - gwaran ci tuje, że jako webmajster - przy odrobinie wolnego czasu - poprawi stronkę.
  • #7 4486196
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
    Potwierdzam, strona się rozsypuje w IE i Firefoxie.
    Cytat:
    Warning: main(dbconf.php3) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/modelarz/ftp/userin.php3 on line 13

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'dbconf.php3' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/modelarz/ftp/userin.php3 on line 13

wosiekpl -> ten pierwszy link jeszcze "jako tako" się trzyma , pozostałe dwa po 3 sekundach się rozsypują do 404.
  • #8 4486228
    Michal19881
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 62
    u mnie te strony chodza dobrze pod FF
  • REKLAMA
  • #9 4486414
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4877
    U mnie na FF 2.0.0.6 działa prawidłowo tylko pierwszy link , pozostałe 2 lecą z monitem :

Warning: main() [function.include]: Failed opening 'dbconf.php3' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/modelarz/ftp/userin.php3 on line 13
  • #10 4486659
    Volt
    Poziom 26  
    Ocena: 44
    Na Operze jest tak ze 1 link działa prawidłowo tylko na górze 2 razy warning i kolejne 2 linki się uruchamiają i po 3 sec 404
  • #11 4486759
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3824
    Witam.
    Błąd 404 na forum modelarskim - nie mogę otworzyć dwóch stron z opisamiBłąd 404 na forum modelarskim - nie mogę otworzyć dwóch stron z opisami

Wyjaśnienie - strona zaatakowana przez automaty...? :D
    Błąd 404 na forum modelarskim - nie mogę otworzyć dwóch stron z opisami
  • REKLAMA
  • #14 4490099
    metalli
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Z tego co piszą koledzy wynika że: wyślij adminowi serwisu linka do tej dyskusji, może poprawi :-)

Podsumowanie tematu

✨ Na forum modelarskim pojawił się problem z dostępem do dwóch konkretnych stron z opisami (http://www.modelarz.com/budowanie.php?typ=widok&id=15058 oraz http://www.modelarz.com/budowanie.php?typ=widok&id=15057). Użytkownik otrzymuje błąd 404 "File Not Found" oraz komunikaty ostrzegawcze PHP dotyczące braku pliku dbconf.php3, co wskazuje na problemy po stronie serwera. Problem występuje niezależnie od używanej przeglądarki (Internet Explorer, Firefox, Opera), choć niektórzy użytkownicy zgłaszają, że pierwsza strona działa częściowo. Podejrzenie padło na atak automatycznych botów (ubooty), które mogły uszkodzić lub przeciążyć serwer. Próby kontaktu z administratorem forum zakończyły się niepowodzeniem z powodu błędów dostarczenia wiadomości. Wskazano, że rozwiązaniem jest zgłoszenie problemu administratorowi serwisu, który powinien naprawić błędy w plikach serwera i zabezpieczyć stronę przed atakami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA