logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tv Grundig model. M72-795 TOP - ch. CUC 7851 dziwne objawy.

o7hoges 18 Lis 2007 09:59 1849 4
REKLAMA
  • #1 4493487
    o7hoges
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Czegoś takiego jeszcze nie trafiłem. Tv jak w temacie ma bardzo dziwny objaw, a mianowicie w momencie włączenia strzela cos w szyjce kineskopu i w tym samym momencie w końcówce szyjki widzę bardzo jasne światło. Trwa to ułamki sekund i tv. sie wyłącza zostaje na czuwaniu. Po ściągnięciu płytki kineskopu tv. odpala i nic sie nie dzieje, na wyświetlaczu widać napisy reaguje na pilota jednym słowem ta cześć, wszystko ok.lecz patrząc w tym momencie na kineskop od tyłu z lewego dolnego wyprowadzenia widać iskrzenie jak przy uszkodzonym trafie. Przy dalszych eksperymentach zaobserwowałem,że po założeniu płytki kineskopu a ściągnięciu z kineskop słuchawki tv.sie włącza nic innego sie nie dzieje tylko nadal w szyjce kineskopu bardzo jasno świeci a na ekranie jest widoczny bardzo jasny poziomy pasek jak przy uszkodzeniu odchylania. Dodam tylko ,że jest to kineskop Toshiby. W związku z tym mam pytanie czy odchylanie może robić takie numery bo raczej kineskop chyba nie. Proszę o jakąkolwiek poradę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4494349
    o7hoges
    Poziom 12  
    Proszę o cierpliwość, ponieważ dziś ani jutro nie mogę sie tym zająć. Dam odpowiedz we wtorek.
  • REKLAMA
  • #4 4494918
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4496425
    o7hoges
    Poziom 12  
    Mam prośbę do kolegi = Obcego7=. Ten tv jest przywieziony z Niemiec i kineskop w nim jest faktycznie A68KZN696X01. I w związku z tym mam prośbę o ile mogę o to prosić to niech mi kolega napisze dokładnie która to nóżka na kineskopie i co to właściwie jest ten bleder wewnętrzny. Z góry serdecznie dziękuje. O postępach poinformuje we wtorek.
REKLAMA