logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nowy sprzęt audio. Jakiś wzmacniacz stereo + 2 kolumny.

zzz 21 Lis 2007 18:44 1959 8
REKLAMA
  • #1 4505709
    zzz
    Poziom 20  
    Ocena: 9
    W tematyce audio jestem średnio obeznany natomiast chciałbym wymienić swoją starą wieżę Philips 535C hifi mini system na jakiś wzmacniacz stereo + 2 kolumny. Philipsa kupiłem jakieś 10 lat temu i ewidentnie jakość jaką oferuja ta wieża mi nie wystarcza dlatego chciałbym się zapytać co kupić w miare niedrogo by poczuć dużą różnice w jakości dźwięku bo od tej wieży to mnie uszy normalnie bolą.
    A może ta wieża nie jest taka zła tylko ja się nie znam.Jeśli ktoś ma taki sprzęt to ewentualne opinie są mile widziane. Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 4505992
    AxelNext
    Poziom 38  
    Ocena: 454
    zzz napisał:
    Philips 535C
    Mam FW 650C i nawet zmiana na lepsze kolumny za wiele nie dała. Podłączyłem ten wynalazek pod kompa :D
    Ile kasy chcesz wydać na stereo :?:
    Może YAMAHA Piano Craft.
  • #3 4507436
    zzz
    Poziom 20  
    Kolumny + wzmacniacz ok. 1000zł. Słyszałem, że Diamond 9.0 są fajne i kosztują ok. 600zł za pare.
  • REKLAMA
  • #4 4508106
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    A ja proponowałbym raczej używany wzmacniacz Unitry lub Technicsa plus kolumny, np. Alton 80. Miniwieża zawsze będzie grać gorzej od takiego zestawu.
  • REKLAMA
  • #5 4508479
    zzz
    Poziom 20  
    A czy opłaca mi się do tej mojej starej wieży kupować kolumny Tonsil Fenix Sat lub MaestroII 60 i zastąpic te standardowe?
  • REKLAMA
  • #6 4509181
    Helmans
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Bardziej opłacałoby Ci się gdybyś kupił frontowe fenixy + wzmacniacz załóżmy Diora Ws-504 bądź jakiś inny. Miniwieża i tak gra nie najlepiej, więc lepiej kupić coś lepszego.
  • #7 4509557
    AxelNext
    Poziom 38  
    zzz napisał:
    A czy opłaca mi się do tej mojej starej wieży kupować kolumny .......... i zastąpic te standardowe?
    Jakie byś nie kupił do tej wierzy to i tak zawsze będzie grało źle.
    Daruj sobie ten szmelc PHILIPS'a.
    Lepiej kupić np. na Allegro używany amplituner stereo albo wzmacniacz + dobre kolumny.
  • #8 4511079
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 4512684
    AxelNext
    Poziom 38  
    James695 napisał:
    Nie ma to jak sztuczne dudnienie zwane DBB, i przytłumione soprany dzięki Digital Sound Center w wieżach Philipsa. :D
    Albo uprzestrzenienie dźwięku stereo co się zwie INCREDIBLE SOUND.
    Miał to być taki loudness, a efekt wyszedł tragiczny, jakby ktoś grał w kotle na zupę :D

PHILIPS niech lepiej robi żelazka, suszarki do włosów itp. sprzęt, a za audio się nie bierze :!:

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik chce wymienić starą miniwieżę Philips 535C na zestaw wzmacniacz stereo plus dwie kolumny, aby uzyskać wyraźną poprawę jakości dźwięku. Propozycje obejmują zakup używanego wzmacniacza Unitra lub Technics oraz kolumn Alton 80, co ma przewagę nad miniwieżą. Sugerowane są też kolumny Tonsil Fenix Sat lub Maestro II 60, jednak lepszym rozwiązaniem jest komplet z frontowymi kolumnami Fenix i wzmacniaczem Dior WS-504 lub podobnym modelem. Warto rozważyć budżet około 1000 zł, przy czym kolumny Diamond 9.0 za około 600 zł są polecane jako opcja. Krytycznie oceniono miniwieże Philipsa ze względu na sztuczne efekty dźwiękowe typu DBB i Digital Sound Center, które pogarszają jakość audio. Zaleca się zakup używanego amplitunera stereo lub wzmacniacza z dobrymi kolumnami zamiast inwestowania w kolumny do starej wieży Philips.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA