logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ns pro i BB5box, udało się komuś to pogodzić na jednym PC?

tino2003 26 Lis 2007 13:58 5573 16
REKLAMA
  • #1 4522518
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Ns Pro działa sobie dobrze do czasu instalacji BB5boxa po tym zabiegu w kilku modelach samsungów wyskakuje błąd przy próbie wgrania flasha.
    Gdy ponownie zainstaluję sterownik do Ns Pro to flashowanie działa, a BB5box już się nie odpala.
    Próbowałem na innych partycjach instalować i efekt taki sam, kolejność instalacji też nic nie zmienia.
    Jeżeli ktoś ma patent na ten problem to bardzo proszę o jakieś informacje.
  • REKLAMA
  • #2 4522650
    alex1205
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    pozostaja 2 kompy mi zawsze sie ns pro gryzlo np z jafem wiec mam osobny komp do ns pro i ustrpo2 i smiga wszystko
  • REKLAMA
  • #3 4522753
    bzikk
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    Postawiłem dwa systemy i na jednym tylko bb5 jest zainstalowany. Nic się nie gryzie tylko trzeba zmieniać system.
  • #4 4523466
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 4523889
    davidg75
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    taaa...
    to moze by sie kolega podzielil tymi pliczkami...
    ja walczylem z nspro i jafem kilka tygodni...i na koncu mam na 2 kompach oddzielnie i mam swiety spokoj.

Dodano po 38 [sekundy]:

taaa...
    to moze by sie kolega podzielil tymi pliczkami...
    ja walczylem z nspro i jafem kilka tygodni...i na koncu mam na 2 kompach oddzielnie i mam swiety spokoj.
  • #6 4523938
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 4538374
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    Problem z Egatami juz dawno rozwiazano i nazywa sie to czytnik Pkey VISTA - moim zdaniem mogl by sie nazywac czytnik Uniwersalny bo obsluguej i Typhony i Egaty a nawet IBM ZCard..... wyglda to tak:

Aktywny HUB 6 portowy - do niego wkladamy czytniki kart 6 szt - do tych 6 szt wkladamy karty np:

NSPRO
    UST PRO
    Infinity
    Cruiser+
    JAF PKEY
    ULT PRO

i all smiga na jednym kompie ;)
  • #8 4597448
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Teraz co już całkiem NS Pro mi się wysypało.
    Odinstalowałem bb5-boxa wtedy instalka ns pro i teoretycznie jest OK a w praktyce to miałem dzisiaj 3szt. E250 i w ani jednym nie poszedł flash (simlock tak) z przelotką też nic nie dało, w D600 też flash nie zaskoczył.
    Jak to przywrócić do poprawnego działania?
  • #9 4604427
    Multi_COM
    Spec od GSM
    Ocena: 60
    zrobcie soebi wirtualne systemy ewntualeni - VMware jst za darmo - wtedy mozna miec kilka sprzetow na wirtualnych maszynach i chodzi to tez bez problemu
  • #10 4654116
    poli5
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    prosze o pomoc vmare jak to zainstalowac chodza mi wszystkie boxy oprócz nspro "nspro port was not detectec" prosze o pomoc
  • #11 4739405
    lizmar
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    witam
    NS-PRO działa niepoprawnie na kompach w których zainstalowane są takie boxy jak JAF oraz BB5box
    jesli masz problemy z poprawnym funkcjonowaniem NS-PRO to zainstaluj sobie specjalne sterowniki według poniższej instukcji
    po tym zabiegu NSPRO BB5box działaja mi nawet na tym samym kablu usb
    http://www.nsteam.org/drivertutorial.htm

pozdrawiam
  • #12 4744075
    tino2003
    Admin grupy GSM
    @ lizmar Zrobiłem wedle tej solucji i Ns Pro działa poprawnie z tym, że bb5-box się wysypał i koło się zamyka :(
  • #13 4800365
    epol
    Poziom 26  
    Ocena: 13
    Ja mam trochę inny problem, też z ns pro. Jak odpale obojętnie jaki inny program, np cruiser, acerflszer itp lub cos wyjme/wloze w usb to ns pro przerywa fleszowanie.

Dodam, że nie mam ani jafa ani bb5boxa na tym kompie
  • #14 4987501
    Zippo
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    I cisza ;) minely juz prawie 2 miesiace, moze ktos juz wymyslil jak pogodzic NSPro i bb5-box?
  • #15 4987866
    krzysiek_14
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Ja w sumie mam zainstalowany BB5 box i nspro działają na jednym kompie, jedyny problem to odpalenie nspro, jak podłącze to nie rozpoznaje urządzenia, czasami za 3 lub 4 podłączeniem zatrybi a czasami dopiero po resecie
  • #16 4987908
    rpk
    Poziom 26  
    Ocena: 18
    Może jest to podobny problem jak z UST PRO 2 ja sobie rozwiązałem to tak że jak instaluje UP2 jako pierwsze na nowej instalce. Nastepnie instaluje inne sprzety jak Setool itd ale jak chce zainstalować nowszą wersje sterownika to klikam nie i wszystko śmiga na 1 kompie bez kombinacji. Druga metoda to postawienie drugiego systemu na 2 partycji wtedy niema takiej możliwości żeby cokolwiek się gryzło pod warunkiem że jesli odpalasz system na którym masz Ns-pro masz w tym czasie odpiętego z USB Raskala.
  • #17 4987920
    tino2003
    Admin grupy GSM
    W załączniku saolucja na poprawne działanie bb5 boxa i ns pro.
    U mnie to działa :)
    Załączniki:
    • Instalacja Ns pro.rar (387.87 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem z jednoczesnym działaniem NS Pro i BB5box na jednym komputerze wynika z konfliktów sterowników, które powodują błędy podczas flashowania telefonów Samsung, m.in. modeli E250 i D600. Instalacja sterowników NS Pro po BB5box powoduje, że BB5box przestaje działać, a odwrotna kolejność instalacji rozwiązuje problem tylko częściowo. Rozwiązania proponowane w dyskusji to: instalacja na osobnych komputerach lub partycjach, użycie wirtualnych maszyn (np. VMware), edycja plików ini sterowników FTDI w celu uniknięcia konfliktów, a także zastosowanie uniwersalnego czytnika Pkey VISTA obsługującego wiele boxów jednocześnie. Niektóre osoby podają linki do specjalnych sterowników i instrukcji, które pozwalają na współdziałanie NS Pro i BB5box nawet na tym samym kablu USB, jednak w praktyce często kończy się to problemami z rozpoznawaniem urządzeń lub niestabilnym działaniem. Wskazano również, że kolejność instalacji sterowników i odłączanie innych urządzeń USB podczas pracy z danym boxem może poprawić stabilność. Mimo różnych prób, temat pozostaje aktualny i nie ma jednoznacznego, uniwersalnego rozwiązania, choć istnieją metody minimalizujące konflikty.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA