logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony TS1 - Jak programować ten model? Ktoś ma doświadczenie?

Sylvus 06 Gru 2003 19:33 3680 6
REKLAMA
  • #1 427209
    Sylvus
    Poziom 11  
    Czy jest ktoś kto programował Sony ts1?
  • REKLAMA
  • #2 448963
    RTVRych
    Poziom 12  
    [font=Arial:31167c5c0e] [/font:31167c5c0e] :roll:
    Też poszukuje do sony i z podobnych typów jest tylko thompson
    jezeli zanjde coś w necie to wyśle na maila:
    mam tez prosbę abyś zrobił to samo jak wczesniej znajdziesz
    RTVRych
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 477310
    Sylvus
    Poziom 11  
    Już byłem na tej stronie. Zrobiłem nawet interfejs BDM, zacząłem programować tuner, ale zaprogramował mi się poprawnie w połowie.
    29f400 było ok, ale 297800 programowała się z błędami.
    Zrobiłem więc interfejs JTAG by zobaczyć co się dzieje na płycie. Zapuszczając testy wieszał mi się sony i nic. Nie mam już koncepcji na jego ratunek.
    Zostanie mi chyba tylko sprawny zasilacz ;)... I tyle wojowania z moim soniakiem. Pozdrawiam jak chcesz to podam ci strone gdzie ci zaprogramują PAL22v10 do interfejsu BDM. Może ci się powiedzie.
    MOj był chyba uszkodzony od samego początku. Bo nie włączal się wogóle dopiero po poprawieniu lutów na procesorze i pamięciach wogóle ruszył, no ale programowania już nie przeżył. Hej pozdrawiam wszystkich co się męczyli z soniakiem. Ja chyba spasuje.
  • REKLAMA
  • #5 548834
    adam1w
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Spróbuj poszukać zimnych lutów. :wink:
    Jedną sztukę tak odratowałem, złącze zasilania i głowica
  • #6 623428
    melon
    Poziom 26  
    Ocena: 70
    hej

SYLVUS jestem zainteresowany sposobem wykonania interfejsu BDM
    Jeśli mozesz podeślij wszystkie informacje co i jak robiłeś
    Jaki jest koszt tego programatora moze zechcesz odsprzedać (wypożyczyć :-) )?
    Tak się składa ze mam takiego soniaka i trzeba by spróbowac go lekko przerobić.

Mozesz się jeszcze pomęczyć i spróbować flasche zaprogramować w zewn programatorze ale to raczej ciężka sprawa ze względu na rodzaj obudowy pamięci

Jakim wsadem programowałeś pamięci ?
    Ja zdobyłem takie coś: st_allcam_v3.0b_ts1a.bin jest to 2Mb więc do kości 29F800 a Ty piszesz o programowaniu 2 pamięci 400 i 800

Opisz prosze wszystko co wiesz na ten temat

dzięki

aha polecam link http://sonyteam.net/ts1a.htm
  • #7 1399843
    tetrusik
    Poziom 12  
    Witam.

Chciałbym ponowić temat programowania SONY TS1a z oryginalnym softem C+ jeszcze z seca1

O ile wiem to z interfejsem BDM lub Jtag

Czy ktoś to robił ?

Byłbym wdzięczny za podpowiedź jak lub gdzie to znajdę

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programowania tunera Sony TS1, w szczególności problemów z programowaniem pamięci 29F400 i 29F800 za pomocą interfejsów BDM oraz JTAG. Użytkownicy zgłaszają trudności z poprawnym zaprogramowaniem pamięci, błędy podczas programowania oraz zawieszanie się urządzenia podczas testów. Wskazywane są możliwe przyczyny problemów, takie jak zimne luty oraz uszkodzenia sprzętowe, w tym zasilacza i procesora. Jeden z uczestników wykonał interfejs BDM i JTAG, lecz nie udało mu się w pełni uratować tunera. Pojawiły się sugestie dotyczące użycia zewnętrznego programatora do pamięci, choć ze względu na obudowę kości jest to trudne. Wymieniono także dostępne wsady (firmware) do pamięci, np. st_allcam_v3.0b_ts1a.bin dla 29F800. Polecano strony internetowe z zasobami i wsparciem dla modelu TS1, takie jak sonyteam.cjb.net oraz sonyteam.net/ts1a.htm. Wspomniano o oryginalnym oprogramowaniu C+ z SEC A1 oraz o konieczności modyfikacji sprzętowej tunera w celu poprawnego programowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA