logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak rozkodować radio samochodowe? Szukam porad teoretycznych i materiałów

grabek 07 Gru 2003 01:33 4109 13
REKLAMA
  • #1 427656
    grabek
    Poziom 12  
    Ocena: 20
    witam
    mam wielka prozbe do ludz z elektrody ktorzy odkodowuja radia prosil bym o porady teoretyczne na poczatek z gory dzieki moj adresiktoe grabos1232(_at_)wp.pl jak by ktos mial dla mnie jakies materialy pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 427672
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 114
    To nie ten dział, pytanie o prywatne korepetycje możesz dać w Ogłoszeniach.
    Ten dział jest publiczny i jak wskazuje nazwa Forum Elektroniczne ma służyć ogółowi a nie tylko jednemu człowiekowi.
  • REKLAMA
  • #3 428259
    picador
    Poziom 33  
    Ocena: 104
    zapisz się na I semestr , koszt 10 tys zł , od czego chciałbyś zacząć , może od programowania procków sagem , motrolę pewnie masz już opanowaną , o eepromach nie wspominam ...
    może chcesz sobie zgrać dyski ludzi którzy w tym siedzą , to było by najprostsze :wink: , tylko bez opisów by się pewnie nie obyło :wink:

napisz na jakim jesteś poziomie ...

immo też Cię interesuje :?: ,
  • REKLAMA
  • #4 428277
    piotr
    Poziom 23  
    Ocena: 24
    witam
    Picador mogłeś jeszcze dopisać o stabilizatorach bo to najczęściej spotykana pamięć eeprom np. L4949 :D
    grabek napisz bardzie inteligentny post a nie jestem leniem i potrzebuje inf. do wszystkich Car code bez urazy ale przeginasz .
  • #6 428305
    picador
    Poziom 33  
    siedzisz w tym i wiesz że nie są to kokosy , a wiesz ile czasu traciłeś że zrobić coś trudniejszego ... no chyba że cały czas ktoś prowadziłe cię za rękę ... za free
  • REKLAMA
  • #7 428341
    erel
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Dawno, dawno temu solucje na temat trudniejszych sprzętów otrzymałem od kilku przyjaciów. Opisy, a nawet prowadzenie mnie rękę przez telefon a później net. Od 100 do 400 USD :D O dawnych cenach kalków nawet nie wspomnę .

Aż się rwię by teraz wszystko rozdawać :sm31:

Ps.Jak zrobić L4949 też nie wiem. Człowiek się musi uczyć całe życie :lol:
  • #8 428363
    picador
    Poziom 33  
    własnie , nie każdy potrafi odczytać zawartość ze stabilizatora tylko dlatego że jest w obudowie SMD podobnej do np 24C04 ... :lol:
  • #9 428407
    erel
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    picador napisał:
    własnie , nie każdy potrafi odczytać zawartość ze stabilizatora tylko dlatego że jest w obudowie SMD podobnej do np 24C04 ... :lol:

Nie bardzo rozumiem. To znaczy że wersję w DIL8 potrafisz odczytać ? :-)
  • #10 428420
    ivan
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    ale jaja picador sobie żartuje przecież stabilizatora nie odczytujesz.pozdrowienia
  • #11 428424
    Smok
    Poziom 24  
    Ocena: 28
    Ivan Ty to wiesz , Picador to wie ale są posty gdzie ktos pytając o sposób na radio podając jaki ma EEPROM pisze że typu L... więc .. może jednak to sie jakoś czyta :P
  • #12 428431
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 428436
    Smok
    Poziom 24  
    Ocena: 28
    eeee my tu sobie dyskutujemy o trucnych do odczytania pamieciach a pyta przeciez początkujący
    Myśle że na elektrodzie zostało bardzo dużo radyjek zrobionych i przejrzenie tych wszystkich postów w tym temacie będzie dobre na początek,napewno można znależc wszystko od najprostszych epromków , poprzez Motorole do hybryd
  • #14 428644
    ACULA
    Poziom 34  
    Ocena: 114
    DO WSZYSTKICH!!
    Pisząc o prywatnych korepetycjach miałem na myśli żądanie przesłania informacji na prywatne konto mailowe. Dlatego napisałem o PUBLICZNYM forum.
    Ponieważ nikt nie jest zainteresowany głównym tematem, zamykam.
    Otworzę na życzenie autora.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy teoretycznych porad i materiałów dotyczących odkodowywania radii samochodowych, ze szczególnym uwzględnieniem pamięci EEPROM i stabilizatorów, takich jak L4949. Uczestnicy podkreślają, że temat jest złożony i wymaga zaawansowanej wiedzy z zakresu programowania procesorów (np. Sagem, Motorola) oraz umiejętności odczytu zawartości pamięci, w tym trudnych do odczytania układów SMD. Wskazano, że wiele rozwiązań pochodzi z płatnych źródeł, a darmowe materiały są rzadko dostępne. Zalecane jest przeglądanie istniejących postów na forum, które obejmują różne typy pamięci od prostych EPROM-ów po hybrydowe układy. Poruszono także temat popularności kodów zabezpieczających (Car code) i związanych z nimi trudności oraz potencjalnych korzyści finansowych. Forum ma charakter publiczny i nie jest miejscem na prywatne korepetycje czy przesyłanie materiałów na maila.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA