logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Cordoba 2001 1.9i SDI - Centralny zamek nie działa z kluczyka, co robić?

matifid 05 Gru 2007 15:23 6177 10
REKLAMA
  • #1 4554352
    matifid
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Mam problem. nie dziala mi centralny w Cordobie. Szystkie zamki i siłowniki są ok doplywa do nich prąd ale nie działa central z kluczyka. Auto da się zamknąć przez nacisnięcie przycisku zamykania w drzwiach ale nie da sie już ich otworzyć. Z kluczyka centralny nie chodzi wcale.Pomocy
  • REKLAMA
  • #2 4554360
    matifid
    Poziom 11  
    Witam. posiadam Cordobe z 2001r. Mam problem z wyświetlaczem. Auto stało ponad 6 miesięcy bez użytkowania. Myslałem,że wyświetlacz zawilgotniał wyjąłem go i wysuszyłem ale po wysuszeniu i przelutowaniu styków nadal ekran jest mało widoczny. niektore literki widoczne są całkowicie a reszta jest niewidoczna. Co moge zrobić , żeby pozbyć się mojego problemu? ile kosztowala by ewentualna wymiana wyświetlacza gdyby było to potrzebne?

Moderowany przez Błażej:

Tematy scaliłem. Znajdź wszystkie usterki tego auta i stwórz jeden temat, gdzie je wszystkie opiszesz, a nie zakładaj do każdej osobnej dyskusji.

• REKLAMA
  • #3 4554742
    Bartek elektromechanik
    Poziom 15  
    Ocena: 31
    Z przycisku zamykasz wszystkie drzwi łącznie z drzwiami kierowcy?.Jest tam jakiś pilot?
  • #4 4556132
    MichaelR
    Poziom 21  
    Ocena: 82
    http://www.studio24.prv.pl/
    tam znajdziesz porade z wyświetlaczem.

A co do centralnego sprawdź wiązke w drzwiach kierowcy czy nie jest popękana.
  • #5 4556414
    matifid
    Poziom 11  
    Z przycisku zamykam wszystkie drzwi ale nie moge juz ich otworzyć.
    Wiązka w drzwiach jest dobra.
  • REKLAMA
  • #6 4565496
    matifid
    Poziom 11  
    Wszysko sprawdzone instalacja jest ok.
  • #7 4609755
    marek1pl
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    proponuje od nowa zaprogramować kluczyk
  • #8 4612570
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4420
    Do wymiany jest lewy siłownik zamka.
  • REKLAMA
  • #9 4616309
    matifid
    Poziom 11  
    Programowanie kluczyka nic nie dało. po całym procesie dioda migała,ale zamek się nie zamykał. A skąd wiesz, że jest to lewy silownik zamka?
  • Pomocny post
    #10 4616324
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4420
    Bo wiem, krańcówki nie dają sygnałów, typowa usterka.
  • #11 4616643
    matifid
    Poziom 11  
    Dzięki za pomoc :)

Podsumowanie tematu

✨ W samochodzie Seat Cordoba 2001 1.9i SDI centralny zamek nie działa z kluczyka, mimo że siłowniki i zamki są sprawne i mają zasilanie. Zamknięcie drzwi działa przy użyciu przycisku w drzwiach, jednak otwarcie ich z kluczyka jest niemożliwe. Sprawdzono wiązkę elektryczną w drzwiach kierowcy oraz całą instalację – są w porządku. Próba ponownego zaprogramowania kluczyka nie przyniosła efektu, mimo że dioda sygnalizowała proces programowania. Sugerowana przyczyną usterki jest uszkodzony lewy siłownik zamka, a dokładniej awaria krańcówek, które nie wysyłają sygnału do centralnego zamka, co jest typową usterką w tym modelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA