logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Cordoba 98 1.6 - Nie działa centralny zamek z kluczyka jak i z pilota

24 Kwi 2015 19:13 6318 3
REKLAMA
  • #1 14643127
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 14643585
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3266
    Z opisu wnioskuję, że jest to fabryczny centralny zamek i fabryczny pilot Seata.
    Jeżeli tak, to proszę zacząć od podłączenia testera diagnostycznego .
    Na 99% uszkodzony switch zamka w drzwiach kierowcy lub przewody idące do niego.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 14643678
    jarekautomotor
    Poziom 14  
    Ocena: 48
    czy to jest dokładany centralny zamek? jesli tak to uszkodzony moze byc siłownik sterujacy dżwi kierowcy

Pisownia!
    Reg. 3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Mod.[CameR]
  • #4 17184257
    kaczorek12345...hgf
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Wiem, że to już stary post ale jeśli słychać takie buczenie z bagażnika to dziś rano miałam tą przypadłość. A, że lubię mój centralny zamek postanowiłam się nie poddawać😉Po wyjęciu tego pudełka z tym powiedzmy mechanizmem, otworzłam je, przepinanie kabli nie pomoglo,w pewnym momencie to żółte kółeczko mi spadło ( wstrząsy się na coś przydały😊), a pod nim okazało się, że jest sprężyna,która nie odbijajła w jedną stronę. Po naradzie z 15 napotkanymi mężczyznami rozwiązaniem okazał się WD- 40 ( taki podobno do wielu rzeczy olej) .
REKLAMA