logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

honda civic '93 wymiana podświetlenia panelu ogrzewania

Błażej 11 Gru 2007 00:03 12005 6
  • #1 4574886
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    Problem banalny: wymian żarówek w panelu sterowania ogrzewaniem w hondzie (dwudrzwiowa). Panel to dwa suwaki: sterowanie silnikiem dmuchawy i temperaturą oraz przyciski do sterowania kierunkiem nawiewu. I trzeba wymienić żaróweczki. Udało mi sie dobrać do wszystkich tych w tym panelu. Może ktoś ma przepis, jak się do nich dostać?
  • #3 4575006
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3627
    Patrz! A przeglądałem to forum i nie namierzyłem! Oj chyba będę musiał zaśpiewać zaporową cenę klientowi :D
  • #4 5745513
    Budrys86
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Mam ten sam problem, forum z linka upadło, może jakieś świeższe info?
  • #5 5749190
    kenny.CKPL
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Nie upadło tylko zmieniło engine. Nadal dostępne pod www.civicklub.pl
  • #6 5798353
    piotrek_krak
    Poziom 12  
    Ocena: 44
    Ostatnio to przerabialem i niestety caly panel trzeba wycharatac,generalnie sa dwie lampki 1,2w w dolnej czesci panelu i trzaba wyciagnac ten plastik przez który przechodzi swiatlo od frontu ale trzeba caly panel z auta wytargac czyli otwieramy schowek wypinamy ciegno mieszalnika,wyciagamy radio,odkrecamy dolna polke z popielniczka 4 srobki i niestety tam sa od gory 2 lub 4 srobki z dosc ciezkim dostepem,wazne zeby pozniej dobrze wpiac i poprowadzic ciegno mieszalnika.
  • #7 6008141
    Budrys86
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    I nie zapomnieć o niebieskich gumkach na żaróweczki bo inaczej świeci wieśniacko :D ja je zerwałem i musiałem potem rozebrać drugi raz

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wymiany podświetlenia panelu sterowania ogrzewaniem w Hondzie Civic z 1993 roku, wersja dwudrzwiowa. Panel zawiera dwa suwaki do regulacji dmuchawy i temperatury oraz przyciski do wyboru kierunku nawiewu. Wymiana żarówek wymaga demontażu całego panelu, co wiąże się z koniecznością wyjęcia schowka, radia oraz odkręcenia kilku śrubek, w tym tych utrudniających dostęp do lamp podświetlających. Należy również wypiąć i odpowiednio poprowadzić cięgno mieszalnika. W panelu znajdują się dwie żarówki 1,2W umieszczone w dolnej części, które świecą przez plastikowy element rozpraszający światło. Ważne jest zachowanie niebieskich gumek na żarówkach, które wpływają na jakość podświetlenia. Forum civicklub.pl jest wskazywane jako źródło informacji, choć zmieniło silnik i wymaga aktualizacji linków.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA