logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć funkcję MUTE w radiu HU-601 Volvo S80 z zestawem Nokii?

zeusik 14 Gru 2007 23:00 3225 1
REKLAMA
  • #1 4588621
    zeusik
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam Serdecznie!

Mam w samochodzie radio HU-601 do tego jest zamontowany zestaw do Nokii. Problem polega na tym, że niestety nie przycisza mi radia podczas rozmowy przez telefon. Sprawdziłem centralkę od zestawu i okazało się, że kabel do sterowania MUTE nie był podłączony. W momencie kiedy chciałem połączyć go z radiem pojawił się problem, ponieważ takowego kabla w radiu nie widzę.
    Znalazłem schemat kostki do tego radia na www.studio24.prv.pl niby do HU605 i 608 ale nie jestem pewien czy to o ten sygnał chodzi (PIN6-TEL).
    Poza tym o ile pamiętam nie mam takiego kabelka wogóle wyprowadzonego.

Czy może ktoś z Was spotkał się z czymś takim wcześniej?
    Nie mogę znaleźć również żadnego schematu bo być może po nim doszedł bym gdzie i czy wogóle jest taki sygnał od P.A.

Bądź zna może jakiś dobry sposób (pomijam wyłączanie zasilanie radia) żeby ściszyć sygnał z głośników bądź przełączyć do nich sygnał z głośnika od zestawu (najlepiej płynnie)

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 4594156
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1325
    Podłącz sobie kabelek do tego złącza w radiu i na włączonym dotknij nim obudowy radia (czyli podaj masę). Jak radio się wyciszy to znaczy, że jest to styk do wyciszenia. Jeżeli nie to dopiero kombinuj.
REKLAMA