logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toyota Carina II 1991 1.6 16V - podłączenie zamiennika sondy lambda Walker

zioomann 19 Gru 2007 17:34 3066 3
REKLAMA
  • #1 4604493
    zioomann
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich:)
    jestem posiadaczem toyoty cariny II z 91r. 1.6 16v na wtrysku.. niedawno padł mi sonda lambda i kupiłem zamiennik z firmy walker razem z flansza..
    kabelki takie same kolorki jak w oryginalnej z denso tzn czarny czarny niebieski biały.. ale problem jest taki w instrukcji z sondy moja kostka jest opisana tak..

Toyota Carina II 1991 1.6 16V - podłączenie zamiennika sondy lambda Walker

więc patrząc od przodu powinno być (oryginalna kostka) czarny czarny niebieski biały i to odpowiada kolorom w kostce w aucie tzn niebieski do niebieskiego itd a tymczasem ja mam niebieski biały czarny czarny i tak była podpięta poprzednia sonda.. teraz wychodzi że czarny idzie do niebieskiego.. Tak jakby na odwrót .. Zmienić to tak żeby odpowiadało kolorom kabli w kostce z auta?? czy moge jakoś uszkodzić sonde ??
  • REKLAMA
  • #2 4604698
    cardiag
    Poziom 30  
    Ocena: 565
    sondy nie uszkodzisz, podłącz kolorami.. (ile dałeś za sonde??)
  • REKLAMA
  • #3 4606102
    zioomann
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    kolorami tzn tak jak miałem starą czy tak jak mi psuja do kostki tej co jest w aucie .. ??

za sonde 276 zl ale zle zrobiłem na allegro flansza kosztuje 30 zł na gwint 18 i do niej kupujesz uniwersalna z bosha za 99 zł ... no ale mądry polak po szkodzie..
  • #4 4606351
    cardiag
    Poziom 30  
    Ocena: 565
    kolory tak jak miałeś na starej sondzie
REKLAMA