logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Miniwieża Grundig UMS 15 - NO DISC po wymianie lasera KSS213C i taśmy

waco 27 Gru 2007 11:52 2975 5
REKLAMA
  • #1 4627533
    waco
    Poziom 28  
    Ocena: 92
    Wyminiono laser KSS213C z NORD i tasme do lasera na nowa.

Czasami po włożeniu płyty płyta się obraca, lecz pojawia sie NO DISC,

Co może jeszcze być?
  • REKLAMA
  • #2 4629792
    CERSUNITED- DEUTSCHLAND
    Poziom 13  
    Witam . Taki sam problem mialem z stara wieza sony. Poprubuj znalesc taki maly potencjometr na laserze i nim pokrec. On jest chyba od czulosci ale skoro masz nowy laser to raczej nic nie da. A laser sam wymieniales sam czy caly naped jest nowy? Bo ja wymienialem jeszcze silnik krokowy i wkoncu okazalo sie ze to byl sterownik.dlatego sie plyta niekrecila a wtedy to normalne ze NO DISC. A masz czasem tak ze tak ,,furkocze,,:)? Bo to moze byc brudny slizgacz jezeli tylko laser wymieniales.pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 4629913
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 4630062
    CERSUNITED- DEUTSCHLAND
    Poziom 13  
    Niezawsze tak jest ze nietrzeba krecic! Ja mialem kiedys nieoryginalny laser do karuzeli panasonica i dopiero po regulacji zaczal czytac dlugie plyty. Tak na ok 13 tracku standardowej ,,skladanki,,poprostu cial.a byl to nowy laser ale nie panasonic. O zworach nieslyszalem ale jak laser jest nowy to nietrzeba nic chyba robic(w panasonicu nie musialem). Moze to byc wina silnika lub slizgaczy. U mnie w sony to byl sterownik silnika akurat. Ale z japonczykami to tak jest jak cos padnie to juz kaplica na ogol. Ale Ty masz Grundiga:) pzdp
  • REKLAMA
  • #6 8365906
    ludwik ostrowski
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    James695 , przy nowym laserze jest zabezpieczenie w postaci kropelki cyny , wystarczy lutownicą( gorącą ) usunąć zworkę i nic nie regulować. Kropelka ta znajduje się na płytce lub taśmie przytwierdzonej do lasera.
REKLAMA