logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzbudzanie wzmacniacza gitarowego przy użyciu efektu z zasilaczem niestabilizowanym

Blizzard6 14 Gru 2003 21:48 2023 4
REKLAMA
  • #1 437398
    Blizzard6
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Czy ktos mi mze powiedziec daczego wzbudza mi sie wzmacniacz na probach.
    Mam efekt gitarowy zasilany zasiaczem niestabilizowanym i jak podaczam to do wzmacniacza i włączam przester w tym efekcie to wzbudza sie wzmacniacz, jak odlaczam gitare to nadal sie wzbudza, nie wzbudza sie tyko jak wylaczam efekt, nie jest to raczej wina wzmacniacza, bo na innym wzmacniaczu dzieje sie to samo, czy ktos wie dlaczego?
  • REKLAMA
  • #2 437492
    Artur G.
    Poziom 17  
    Ocena: 6
    Być może nie jest to wzbudzanie się wzmacniacza, a przydźwięk sieciowy z efektu.
    Zasil ten przester z innego zasilacza, a najlepiej z baterii (o ile jest taka możliwość) i opisz rezultaty tych eksperymentów.

Pozdrawiam

Artur G.
  • REKLAMA
  • #3 438273
    cinou
    Poziom 2  
    Może być jeszcze inna przyczyna, Miałem podobną sytuację, ale po wymianie przystawek w gitarze piszczenie ustało. (zanim ewentualnie zdecydujesz się na to, spróbuj podłączyc jakaś inną gitarę, bo przystawki jednak kosztują)
  • REKLAMA
  • #4 439507
    ozman
    Poziom 21  
    Ocena: 36
    Ale jak się wzbudza czy jest brum czy pisk????

jak brum to słaba stabilizacja napięcia lub zła polaryzacja

jak pisk to coś ze sprzeżeniem zwrotnym wzmacniacza operacyjnego
  • #5 441274
    Blizzard6
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    no wlasnie wydaje mi sie, ze to nie jest przydzwiek z sieci, bo mam w domu w mierniku generator 50Hz i wiem jak to brzmi, ale w ta sobote mam probe i sprawdze powyzsze podpowiedzi i wszystko sie okaze

a jak na razie to dzieki za pomoc
REKLAMA