Witam. Jest to temat raczej związany z komputerem ale chyba się nie obrazicie jeśli go tu umieszczę? Posiadam płytę główną Abit KN9 z możliwością podpięcia głośników przednich, tylnych, centralny/sobwoofer i bocznych. Ponieważ wygrzebałam dwie 20 letnie wieże (jedno z Fishera drugie to Lasonic) z całkiem dobrymi kolumnami i systemem surround które mają funkcje line in cd postanowiłem wykorzystać możliwości audio mojej płyty głównej i zacząłem zabawę. Jako głośnik centralny służy mi jakiś Vivaoe 2.1 który jeśli się nie mylę miał na pudelku napisane 200W. To właśnie z tym centralnym głośnikiem są problemy. Używam RealTec Sound Manager tam wchodzę w konfiguracje głośników ustawiam na 6CH Głośnik klikam na głośniki na schemacie i... albo nie słychać tych 2 głośniczków nad ekranem albo tego dużego basa obok ekranu (to który kanał działa zależy od ustawienia "Zmień wyjście centralny/subwoofer"). Pracuję nad tym parę godzin i zabrakło mi już pomysłów jak ten problem rozwiązać. Oto co mam napisane w Informacjach (jeśli się to komuś przyda)
Wersja sterownika audio: 5.10.0.6270
Wersja Directx: DirectX 9.0c
Kontroler audio: nVidia(0059)
Kodek audio: ALC850
Oczywiście użyłem wykrywania złącza. Tak na marginesie muszę sie przyznać że z tej dziedziny nie wiem zbyt dużo. Ma ktoś jakiś pomysł jak to dobrze ustawić ??
Wersja sterownika audio: 5.10.0.6270
Wersja Directx: DirectX 9.0c
Kontroler audio: nVidia(0059)
Kodek audio: ALC850
Oczywiście użyłem wykrywania złącza. Tak na marginesie muszę sie przyznać że z tej dziedziny nie wiem zbyt dużo. Ma ktoś jakiś pomysł jak to dobrze ustawić ??