może ktoś z was mi pomorze w kielcach poddało się już trzech elektryków samochodowych . auto suzuki baleno 1,6 16v benzyna gaz autoalarm praktycznie od kupna występowały sporadyczne problemy z odpaleniem auta schemat zawsze ten sam przygasają lekko kontrolki słychać tyknięcie automatu i nic rozrusznik nie kręci .potem skojarzyłem że przeważnie (w 95 %) jest to związane z włączeniem alarmu ale że było to bardzo rzadko nic z tym nie robiłem .po roku było coraz więcej tych problemów więc pojechałem do elektryka wyjął rozrusznik wszystko posprawdzał i ok nic nietrzeba było robić żadnych przebić poprostu ideał ale fachowiec postanowił wymienić automat . na drugi dzień po naprawie znowu to samo . problem w tym że za każdym razem jak byłem u elektryka wszystko działało .zasugerowałem mu że może jest to powiązane z alarmem , sprawdził to i potwierdził poczym wypiooł rozrysznik z alarmu , pomogło na tyle że znowu problem pojawiał się bardzo rzadko jak na początku nieprzeszkadzało to tak bardzo więc jeżdziłem ,ale ostatnio problem zaczoł pojawiać się prawie codziennie . znowu wyjęcie rozrusznika skończyło0 się na wymianie tulejek rozrusznik 100% sprawny i dalej to samo , dodam że przed ostatnim wyjęciem rozrusznika pomagało mu gdy stuknołem go młotkiem ??? proszę jeśli ktoś wie jak to naprawić żeby w końcu działało normalnie niech pomoże . Będę bardzo wdzięczny.acha jeszcze jedno gdy niechce odpalić trzeba po prostu czekac i co chwile prubowac , przeważnie w 10 minutach odpala (bez stukania młotkiem).