michal-michalik napisał: Ja też miałem taki palnik i zrobiłem z niego stroboskop.
Oczywiście działa bez zarzutu.
Podłączyć trzeba tak jak zwykły palnik.
A są jakieś palniki niezwykłe ?? przecież ifk 120 to najpopularniejszy palnik w stroboskopach domowej produkcji , kosztuje 6-8 zł i ma dużą żywotność.
A teraz kilka słów do autora i do innych zapaleńców którzy nie przeczytali większości tematów w tym dziale noszących nazwe "strobo z lampy błyskowej":
Dziesięć lat temu też chciałem z takiej lampy zrobić stroboskop , znajomy zrobił mi generator zwierający styki odpowiedzialne za błysk , po 2 minutach pracy rezystory usmażyły się. Zaraz jakiś nastoletni mądrala powie że da sie z tego zrobić stroboskop , a ja powiem ze sie nie da !! I bede sie upierał z tym do końca życia w tym dziale. Jedyne , podkreślam JEDYNE co nadaje sie do stroboskopu z tej lamy to palnik (tak ten niezwykły).
Ile razy zostanie poruszony jeszcze temat stroboskopu na ruskiej lampie błyskowej ??
Idź człowieku do sklepu kup zestaw jabla j-23 a z tej lampy to trzymaj sobie palnik na zapas. Prosze nie pytaj co to jest jabel bo wszystko jest tu:https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic214190.html
Ja nie dam za wygraną i za wszelką cene zrobie wszystko abyście zrozumieli że nie ma sensu zakładać kolejnego tematu o strobie z lampy błyskowej. Bo dużo z tego nie zrobicie. Zwolennikiem J-23 też nie jestem bo dla mnie to największe g.... ale dla początkujących i dla zapalonych DJ'ów oraz osób nie mających pojęcia o elektronice to moim zdaniem jest to najlepsze rozwiązanie.
Dziękuje za chwile uwagi . Można zamknąć temat.