logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B5 1999 - jak naprawić niedziałające elektryczne szyby?

KOSTEK_K1 07 Sty 2008 19:39 4948 9
REKLAMA
  • #1 4668723
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    Witam

Mam problem w samochodzie Passat b5 z 1999 r.
    A mianowicie nie chodzą w nim elektryczne szyby, nie wiem jaka jest tego przyczyna ale nie chcą sie otworzyć ...

Macie jakieś propozycje usunięcia usterki???
  • REKLAMA
  • #2 4668737
    tomatrix1
    Poziom 14  
    Ocena: 56
    Witam,na wstępie sprawdz czy działa domykanie szyb z kluczyka a potem pomyślimy
  • REKLAMA
  • #3 4668774
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    działa domykają sie...
  • #4 4668809
    tomatrix1
    Poziom 14  
    sprawdz kable między drzwiami a karoseriom lubią śie łamać w osłonie gumowej,a czasami autko nie było prane?
  • #5 4668834
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Nie znam przeszłości tego auta.
    Ale jeśli by twoja hipoteza była poprawna to co mnie może czekać???
  • REKLAMA
  • #6 4668915
    tomatrix1
    Poziom 14  
    najlepsze to obcinaki i cięcie,te co są uszkodzone kable musisz wymienić na nowe pozdrawiam miłej zabawy.
  • #7 4668933
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    a jak był prany choć nic po nim nie widac???
  • #8 4668971
    tomatrix1
    Poziom 14  
    miałem przypadki ludzie przywozili autka prosto z myjni z problemem nie działających szyb problem tkwił w zalanych przełącznikach,a na myjniach nie patrzą gdzie leją,i właśnie to miałem na myśli
  • REKLAMA
  • #9 4669180
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Zobaczyłem że problem tkwi tez w niedziałających regulacjach wysokości świateł i regulacji lusterek,
    też nie ma podświetlania w środku...

Byłem na myjni w piątek a wczoraj jeszcze wszystko chodziło oprócz podświetlania w środku ale to kwestia bezpieczniak tak mi sie wydaje przynajmniej....

Dodano po 2 [minuty]:

Jak ten problem rozwiązać?
  • #10 4739505
    KOSTEK_K1
    Poziom 15  
    Problem rozwiązany.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W samochodzie Volkswagen Passat B5 z 1999 roku wystąpił problem z niedziałającymi elektrycznymi szybami, które nie otwierają się. Wstępne sprawdzenie potwierdziło działanie funkcji domykania szyb z kluczyka. Sugerowano kontrolę przewodów elektrycznych między drzwiami a karoserią, które mogą ulegać uszkodzeniom mechanicznym w gumowej osłonie, zwłaszcza jeśli samochód był myty bez odpowiedniej ostrożności. Zalane przełączniki szyb, spowodowane wodą z myjni, również mogą być przyczyną awarii. Dodatkowo zauważono problemy z regulacją wysokości świateł, regulacją lusterek oraz brakiem podświetlenia wnętrza, co może wskazywać na uszkodzenie bezpieczników lub problemy z instalacją elektryczną. Ostatecznie problem został rozwiązany, choć szczegóły naprawy nie zostały podane.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA