ghost666 napisał: ktoś musi (..) kablować do moderatora (..) i kazać Szukać.
Po przeczytaniu tego zdania pojawił mi się wielki uśmiech na twarzy
O ile pierwsze (kablowanie) często robię, o tyle drugiego jeszcze chyba nie miałem okazji... ale czytając to, co kolega napisał, chciałoby się na każdy post odpowiedzieć "użyj Szukaj"
Swoją drogą, tematy o zmianie poziomu forum itd. itp. też już były tu niejednokrotnie.
Osobiście jakoś w latach 2005/2006 odczułem zniechęcenie do tego, co się działo, ale teraz odnoszę wrażenie, że moderatorzy pracują lepiej, mniej jest wojen i kłótni, a bezsensowne tematy pojawiają się rzadziej. To, co mnie za to odpycha, to zamykanie tematów. Wypowie się 5 osób, już nieaktualne czy też problem rozwiązany, wiec niby można zamknąć temat - lecz tak naprawdę potem szukam pomocy, znajdę ten temat, chcę o coś zapytać - "ten temat jest zamknięty". Szukanie nie polega już na szukaniu tematu opisujacego pewien problem, ale na szukaniu wśród tych tematów któregoś niezamkniętego. Mogę się domyślać, że to zjawisko zniechęca do szukania i zmusza do zakładania nowych tematów...
Znaki zapytania zamiast kropki to jeszcze nic, da się przeżyć. Gorzej czytać " !!! !!! ! !!!! !!!" albo " ??!?!?!?!!?!?!?!"; nie wspomnę już o całym poście napisanym bez użycia jakiegokolwiek znaku przestankowego - chyba, że "plis pomuszcie" na końcu takiego postu jest kropką

.