logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens Gigaset 1000S - brak synchronizacji z centralą 1010

Boogy 20 Gru 2003 16:39 4287 14
  • #1 444458
    Boogy
    Poziom 11  
    Witam.Mam wielki problem z telefonem stacjonarnym,a dokladnie ze zgraniem centrali z sluchawka... centrala to simens gigaset 1010 a sluchawa to 1000S.podobno to kiedys chodzilo ,ale juz nie u mnie.Prosze o pomoc... :(
  • #2 444865
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Ocena: 430
    Należy:
    wyjąć zasilacz z sieci
    wcisnąć i trzymać Intercom9jedyny guzik na bazie)
    włożyć zasilacz do sieci
    zacznie migać dioda gdy skończy puścić guzik
    To się nazywa reset bazy -ustawia PIN oooo i wymeldowuje wszystkie słuchawki
    Następnie
    włożyć do słuchawki dobre akumulatorki
    wcisnąć i trzynać intercom na bazie aż zacznie popiskiwać (ok10 sek)
    wcisnąć i trzymać na słuchawce 1 (lub 2,3,4)
    włączyć słuchawkę i puścić 1
    pojawi się 1 wpisać pin bazy czyli 0000 i nacisnąć "płotek'
    zaczekać aż wyświetli numerki 1 2 3 4 5 6 wtedy wybrać jeden z nich -standartowo 1Gdy są zameldowane inne słuchawki wybrać inny dostępny numer)
    nacisnąć zieloną słuchawke.

ITBBNT

(I to by było na tyle)
  • #4 445250
    Boogy
    Poziom 11  
    Dziekuje bardzo za wskazowki!
    Zrobilem wszystko krok po kroku,baza reagowala jak trzeba.
    Po wpisaniu kodu w sluchawce 0000# wyswietlil 1 i cisza....
    Nic nie daje sprawdzanie na 234!
    Chyba sluchawka jest walnieta... :(
    Szkoda bo mial bym telefonik... :evil:
  • #5 445261
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Chłopie nie poddawaj się tak szybko. Powalcz trochę. Może robisz coś nie tak. Przeanalizować warto krok po kroku.
    Wrazie czego Elektroda pomoże.
    Powodzenia.
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • #6 445283
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Bo nie tak!
    wcisnąć i TRZYMAĆ 1 następnie włączyć słuchawke oznacza meldowanie do bazy 1 (jeżeli wcisnąć 2 lub5 lub 4 oznacza meldowanie do 2 lub 3 lub 4 bazy bo to ustrojstwo da sie meldować do 4 różnych baz!
    Standartowo do 1
    gdy zapali 1 wpisać pin bazy czyli 0000 bo taki jest po resecie bazy (zwany systemowym) potwierdzić # i czekać. Uwaga!--- Baza w tym czasie ma być wprowadzona w tryb meldowania (co się objawia popiskiwaniem) po kilku-kilkunastu sekundach zmini ton pisku i słuchawka wyświetli możliwe numery wewnętrzne wybrać pierwszy wolny czyli 1 i nacinąc po chwili zieloną słuchawkę. do bazy można domeldowąc kilka słuchawek i każda ma inny numer wewnętrzny. Uwaga----- Masz na to 1,5 minuty bo tyle baza czeka na meldowania słuchawek.(każdą osobno!) po tym czasie wychodzi z trybu meldowania i wszystko od nowa!
    Powodzenia!
  • #7 445310
    JARTECH

Specjalista od telefonów
    Ocena: 32
    Słuchaj rady W.Wojtka trzymaj wciśnięty przycisk nr 1 i dodatkowo wciśnij przycisk włączenia słuchawki. A dalej to już znasz.
    Powodzenia
    Konto firmowe:
    PPHU JARTECH
    Poziomkowa 14, krotoszyn, 63-700 | Strona WWW: www.jartech.pl
  • #8 446249
    Boogy
    Poziom 11  
    Dzieki chlopaki za wszystkie rady.
    Mimo to nadal nie chodzi...
    Nie ma co sie wielce meczyc z tym padlem.
    Dzieki jeszcze raz
    Pozdrawiam
  • #9 491772
    zryty łeb ;)
    Poziom 2  
    Witam serdecznie
    Mam dokładnie taką samą bazę (Siemens Gigaset 1010) i słuchawke (Siemens Gigaset 1000S). Ale nie mam do tej bazy zasilacza. Chciałem się dowiedzieć jaki zasilacz (wszelkie parametry) do tego pasuje.
    Mam zasilacz od bazy Panasonica, ale nie chula za bardzo i moje kolejne pytanie brzmi następująco: czy te zasilacze do baz (różnych firm) są jakoś ze sobą kompatybilne? Czy da sie je właśnie tak zamieniać?
    Chciałem się również dowiedzieć czy da się tę słuchawkę zameldować do baz nowszych modeli (Gigaset 4010 lub Gigaset A180).

Dziękuję za wszelką pomoc.
  • #10 491882
    W.Wojtek
    Specjalista od telefonów
    Zasilacz taki sam jak w serii 2000 i 3000 tj 7,5VDC i 9V AC
    Słuchawke da sie meldować do 4000 do 200 nie wiem...
  • #11 492164
    zryty łeb ;)
    Poziom 2  
    Dzięki za pomoc. Już wszystko jest prawie wporządku. Ale czy może ma ktoś instrukcje obsługi do tej słuchawki (Gigaset 1000S)??? :)
  • #12 492249
    km_serwis
    Poziom 22  
    Ocena: 61
    mam 2010 ale to nowsza wersja tej samej sluchawki
    Załączniki:
    • Siemens%20Gigaset%202010.zip (406.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #13 492689
    zryty łeb ;)
    Poziom 2  
    to jakbys mogl to wyslij mi ja na adres mariuszwr(_at_)o2.pl
    dzieki
  • #14 499507
    darek kanik
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    nie zameldujesz tej słuchawki bo masz uszkodzoną radiówke tylko czy w bazie czy w słuchawce znajdz kogoś kto ma jakiegoś gigaseta seria 1000 2000 3000 i sprubuj zameldować,bedziesz wiedział co jest uszk.i na pewno gdzies dokupisz pozostalosc za smieszne pieniądze-PRZECIEZ TEGO NIE WYZUCISZ prawda? pozdr.darek
  • #15 2154971
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2939
    Dopiero dzisiaj widzę te temat chociaż jest już sprzed 2 lat. Otóż autor Boogy prawdopodobnie nie wiedział, że w Polsce inaczej należy przyłączyć ten aparat do linii telefonicznej. I dlaczego nikt mu nie powiedział, że to jest na 100% komplet. Co do logowania to już nie będę do tego wracał, bo sprawa może jest już dawno nieaktualna.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy braku synchronizacji słuchawki Siemens Gigaset 1000S z centralą Siemens Gigaset 1010. Rozwiązaniem proponowanym w dyskusji jest wykonanie resetu bazy poprzez odłączenie zasilacza, przytrzymanie przycisku Intercom na bazie podczas ponownego podłączenia zasilania, co powoduje ustawienie PIN-u i wymeldowanie wszystkich słuchawek. Następnie należy w słuchawce wprowadzić tryb meldowania, przytrzymując przycisk 1 i włączyć słuchawkę, wpisać PIN bazy (domyślnie 0000) i potwierdzić, aby słuchawka mogła się zarejestrować do bazy. Czas na meldowanie wynosi około 1,5 minuty. W przypadku braku sukcesu problem może leżeć w uszkodzonej radiowej części słuchawki lub bazy. Dyskutowano także kompatybilność zasilaczy między różnymi modelami oraz możliwość meldowania słuchawki 1000S do nowszych baz, takich jak Gigaset 4010 lub A180. Wskazano, że w Polsce aparat może wymagać innego podłączenia do linii telefonicznej. Ostatecznie, jeśli meldowanie nie powiodło się, sugerowano sprawdzenie sprzętu na innej bazie lub słuchawce z serii 1000, 2000 lub 3000, aby zdiagnozować uszkodzenie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA