logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Daewoo DTF-29U7K: Pogarszająca się jakość obrazu na Polsacie i TVN

brunon71 22 Gru 2003 19:21 1596 4
REKLAMA
  • #1 447104
    brunon71
    Poziom 15  
    Ocena: 86
    Witam Wszystkich.Od niedawna stałem sie użytkownikiem telewizora daewoo dtf-29u7k jest to 50Hz z płaskim kineskopem. Odbieram TVP1,2,3 , polsat i tvn , co jakiś czas (raz-trzy razy na dzień ) na polsacie i tvn pogarsza mi sie jakość obrazu (na tvn lecą drobne poziome paski, na polsacie pionowe falujące drobne paski). Wchodze na dach ruszam anteną i na jakiś czas jest ok potem problem sie powtarza wchodze znowu na dach ruszam znowu anteną i znowu jakis czas jest ok,(anteny raczej nie przestawiam bo śruby mocujące są tak skorodowane że nie można ich ruszyć, antena tylko sprężynuje).Antena to tzw drabinka ze wzmacniaczem, pociągnieto od niej koncentryk do odbiornika tv ekran jest uziemiony do kaloryfera(potencjał miedzy kaloryferem a bolcem w gniazdku wynosi 0,3 V)
    Prosze o pomoc
    Wszystkim zdrowych i wesołych świąt
  • REKLAMA
  • #2 447245
    Piotr Popiołkiewicz
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Cześć!
    Tak sobie czytam Twój post i jestem przekonany ze musisz jednak te śruby odkręcić i zrobić porządek z tym wzmacniaczem! Jakieś kilka lat tam nie zagłądałeś?
    Wszystkiego najlepszego.
    Piotr
  • REKLAMA
  • #3 447539
    rtomek
    Poziom 19  
    Ocena: 60
    Najlepiej wymień całą antenę i kabel.
  • REKLAMA
  • #4 447566
    itadek
    Poziom 23  
    Ocena: 227
    tak wymien antene i kabel a jakby i to nie pomoglo to polecam wlutowanie szeregowo w kabel idacy od zasilacza do separatora rezystora o wartosci 600- 750 Ohm
    skutecznie likwiduje wszelkiego rodzaju zaklocenia paskowate
    Wesołych świąt!
  • #5 448843
    brunon71
    Poziom 15  
    Ocena: 86
    Dziękuje bardzo , sama wymiana kabla pomogła , śrub z mocowania anteny nie ruszałem , a śruby mocowania kabla nie były za bardzo skorodowane, (kabel miał pare nascie latek).
REKLAMA