logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podzielić internet Neostrada na kartę sieciową i WiFi w Windows XP?

Tony_wro 28 Sty 2008 01:26 905 3
REKLAMA
  • #1 4743641
    Tony_wro
    Poziom 11  
    Mam "główny" PC z którego dziele internet (neostrade) kablem sieciowym na drugi komputer, teraz ze względu na to, że nie chciałem robić sobie dodatkowego okablowania wstawiłem kartę sieciowa wifi by podłączyć laptopa. W sklepie oczywiście powiedzili mi ze nie będzie problemu z podziałem internetu na 2 karty sieciowe :) Ale okazało sie inaczej, z tego co widzę w panelu sterowania Win XP nie ma takiej możliwości by dzielić neostrade na dwie karty, albo sieciówka kabel albo sieciówka wifi :cry: Co tu dalej robić? Może ktoś już walczył z takim problemem?
  • REKLAMA
  • #2 4743651
    vacpan
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    W Okienku połączenia sieciowe zaznaczasz oba połączenia, wybierasz mostkuj czy jakoś tak, i potem dzielisz połączenie na ten mostek. Powinno zadziałać .

Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #3 4744109
    Tony_wro
    Poziom 11  
    Niestety już próbowałem tego rozwiązania. Problem polega na tym, że gdy chcę stworzyć Połącznie mostkowe pomiędzy kablową i bezprzewodową sieciówką to pojawia mi się mostek ale z informacją, że kabel sieciowy jest odłączony :(

Probowałem także stworzyć mostek według zaleceń ze strony: http://support.microsoft.com/kb/309640/pl
  • #4 4758556
    geniusm
    Poziom 27  
    Ocena: 49
    Kerio Winroute .... rozwiąże Twoje problemy :)
REKLAMA