logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Urządzenie do przesyłania sygnałów 0V/24V przez Ethernet - producent?

kachu23 29 Sty 2008 15:08 1446 5
REKLAMA
  • #1 4748444
    kachu23
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witam Panowie mam taki problem.
    Potrzebuje znaleźć jakies urządzenie które będzie przesyłało mi sygnały cyfrowe (w postaci 0V lub 24V) pobierane z kilku urządzen przez zakładowa sieć Ethernet i tylko w jedna strone.
    Czy zna ktos jakiegos producenta??
    może ktoś zna jakieś fajne i niedrogie rozwiazanie

Urządzenie do przesyłania sygnałów 0V/24V przez Ethernet - producent?

pozdrawiam i z góry dzięki
  • REKLAMA
  • #2 4749230
    adamowicz
    Poziom 21  
    Ocena: 75
    Witam.
    Robiłem coś takiego na EM100 i At89c51rd2 tyle,że tylko część wykonawcza z przekaźnikami. Sterowane przez sieć z PC. Również w tej konfiguracji , którą przedstawiasz jest do zrealizowania.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4749947
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1462
    Powiedz sobie wyraźnie, czy po skrętce (skrętka nie oznacza koniecznie ethernetu), czy po ethernecie, a to jest standard pakietowy, załatwia się środkami 'informatycznymi' (przynajmniej ambitniejszymi mikrokontrolerami.
  • REKLAMA
  • #6 4750397
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1462
    kachu23 napisał:
    kolego napisałem skrętka bo sieć ethernetową w zakładach robi się na skrętce nie wiem skąd urodziły Ci się te uwagi??

Rzekłeś wodzu.

Ethernet jest zastosowaniem, 'usługą' między innymi robi się na skrętce (dawniej i na innych kablach oraz na 'fiberku'), co NIE OZNACZA że każda skrętka to ethernet. Wytłumaczą ci to ludzie, którzy popalili urządzenia myląc wtyczki np. infrastruktury telefonicznej chodzącej na tej samej skrętce. Nie powiesz że tradycyjny telefon działa na ethernecie.
    Od strony teoretycznej obrazkowo pokazuje to 7 warstwowy model sieci OSI
REKLAMA