logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Hanseatic OKO-LINE 1000 - migające diody, silnik nie osiąga obrotów

akilian 30 Sty 2008 13:54 1620 2
REKLAMA
  • #1 4751945
    akilian
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    Praleczka jak w temacie na module Whirlpoola objawy to
    po załączeniu raz się uruchamia a raz nie tylko migają diody na zielono i jedna czerwona SERVICE .
    Gdy zaskoczy np. na wirowaniu uruchamia pompę wody i po chwili załącza silnik problem w tym że silnik nie osiąga obrotów większych jak przy zwykłym praniu wykona kilka obrotów i wyłącza się zapalają się wtedy te diody i trzeba nastawiać od nowa .
    Wydaje się że wszystko sprawdziłem blokada drzwi ok, hydrostat ok,tacho prądniczka na silniku ok,wszystkie inne czujniki i styczniki ok,moduł sterujący jak nowy nic przepalonego czy przegrzanego poza tm pralka ma 4miesięcy i bardzo mało używana w czym może tkwić problem proszę o jakieś podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 4753645
    WIELKI_BOBO
    Poziom 18  
    Ocena: 136
    Miałem kiedyś podobny problem z podobna pralką i w moim wypadku uszkodzony był silnik miał przebicie do masy i powodował wariowanie elektroniki, raz chodził raz nie, może masz podobnie....
  • #3 4754102
    akilian
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    W końcu dzisiaj doszedłem z nią do porozumienia uszkodzenie to nad palone i sklejone styki jednego z przekaźników na module.
    Temat zamykam.
REKLAMA