logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

system się nie uruchamia nawet po drobnych zmianach

viget90 03 Lut 2008 15:13 1860 6
REKLAMA
  • #1 4765966
    viget90
    Poziom 10  
    Witam mam taki problem. Jeżeli ja choć by modem podłącze pod inne usb albo podkręcę procesor lub jakieś inne drobne zmiany w systemie zrobię to system już mi się nie chce uruchomić, muszę wtedy wchodzić w tryb awaryjny i z tamtego miejsca wziąć uruchom ponownie i dopiero mi sie system odpala ale i to nie zawsze. Wiem że to nie wina sytemu bo go zmieniałem kilka razy ale problemy nadal występują

Proszę poprawić treść wiadomości. Regulamin forum pkt.15. Przypominam o obowiązku stosowania interpunkcji oraz znaków przestankowych.
    Mery84
  • REKLAMA
  • #2 4766031
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4766043
    viget90
    Poziom 10  
    powiedźcie tylko jakie dane są potrzebne jeszcze a dodam je

Dodano po 32 [sekundy]:

jest to xp z sp2
  • REKLAMA
  • #5 4766072
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 4768708
    viget90
    Poziom 10  
    Testowałem cały komputer za pomocą programu aida32. Zaraz podam jego wyniki.

Dodano po 1 [minuty]:

Komputer
    System operacyjny Microsoft Windows XP Professional
    Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2
    Internet Explorer 6.0.2900.2180
    Nazwa komputera X-2C286D5B4FC84
    Nazwa użytkownika Uliński
    Domena logowania X-2C286D5B4FC84

Płyta główna
    Typ procesora AMD Duron XP, 1200 MHz (6 x 200)
    Nazwa płyty głównej ECS K7S5A (5 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 SDR DIMM, 2 DDR DIMM, Audio)
    Mikroukład płyty głównej SiS 735
    Pamięć fizyczna 768 MB (DDR SDRAM)
    Typ BIOS'u AMI (03/27/03)
    Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)
    Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM2)
    Port komunikacyjny Port drukarki (LPT1)

Ekran
    Karta wideo RADEON 9550 Secondary (128 MB)
    Karta wideo RADEON 9550 (128 MB)
    Akcelerator 3D ATI Radeon 9600 (RV350)

Multimedia
    Karta dźwiękowa ESS Technology ES1938/ES1941/ES1946 Solo-1(E) AudioDrive
    Karta dźwiękowa SiS 7012 Audio Device

Magazyn
    Napęd dyskietek Stacja dyskietek
    Dysk fizyczny SAMSUNG SV2042D (18 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/66)
    Napęd dysków optycznych HL-DT-ST DVD-RAM GSA-H55N

Partycje
    C: (NTFS) 10001 MB (4406 MB wolne)
    E: (NTFS) 9483 MB (1429 MB wolne)

Urządzenia wejściowe
    Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2
    Mysz Mysz Microsoft PS/2

Sieć
    Podstawowy adres IP 83.21.38.112
    Podstawowy adres karty (MAC) 00-60-97-DA-5D-79
    Karta sieciowa Karta Ethernet 3Com oparta na 3C905TX (rodzajowa)
    Karta sieciowa WAN (PPP/SLIP) Interface (83.21.38.112)

Urządzenia zewnętrzne
    Urządzenie USB ADSL Modem USB
    Urządzenie USB Kingsun KS-959 USB Infrared Adapter

Dodano po 4 [minuty]:

Próbowałem go podkręcić wchodząc w ustawienia przyciskiem delete podczas uruchamiania komputera w biosie i jeśli ma to jakieś znaczenie to dodam że używam do neostrady modem zte zxdsl 852 pod usb i że z nim też mam problem bo czasami muszę resetować po kilka razy komputer żeby połączyć sie z neostradą, próbowałem podłączyć go pod inne usb i chciałem z tego miejsca przeinstalować sterowniki ale już systemu nie mogłem odpalić i musiałem użyć przywracania systemu żeby go uruchomić.

Ktoś się pytał co znaczy uruchamia się ponownie, to znaczy że jak ma już mi sie wyświetlić niebieskie okienko i możliwość logowania to zamiast tego od razu mi się komputer restartuje. Za wszystkie błedy moderatorów przepraszam będe się starał ale nic nie obiecuje bo nie jestem tak bardzo rozeznany gdzie, jakie interpunkcje trzeba wstawiać jestem nowym użytkownikiem ale z czasem mam nadzieje nabrać wprawy i być dobrym użytkownikiem waszego forum. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #7 4769407
    Mery84
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 271
    Kolego viget90 w pierwszym twoim poście zwróciłem Ci uwagę na pisownię. Nie zastosowałeś się do mojej prośby i nadal popełniasz karygodne błędy. Popraw wszystkie swoje posty w tym temacie. Po raz ostatni zwracam koledze uwagę. Jeśli następny post pojawi się w takiej formie jak poprzednie i nie poprawi kolega swoich postów zostanie kolega ukarany ostrzeżeniem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z uruchamianiem systemu Windows XP SP2 po wprowadzeniu drobnych zmian sprzętowych lub systemowych, takich jak podłączenie modemu do innego portu USB czy podkręcanie procesora. System wymaga uruchomienia w trybie awaryjnym, a następnie normalnego restartu, aby się załadować, co nie zawsze działa. Problem nie ustępuje po reinstalacji systemu. W dyskusji zwrócono uwagę na konieczność podania szczegółowej konfiguracji sprzętowej, w tym modelu płyty głównej, procesora, zasilacza, pamięci, dysku, a także informacji o sposobie podkręcania i testach diagnostycznych. Użytkownik podał konfigurację: płyta główna ECS K7S5A z chipsetem SiS 735, procesor AMD Duron XP 1200 MHz, 768 MB DDR SDRAM, karty graficzne Radeon 9550 i Radeon 9600, system Windows XP Professional SP2. Zasugerowano sprawdzenie stabilności sprzętu i kompatybilności BIOS-u, a także dokładne testy pamięci i procesora. Wskazano również na konieczność poprawy pisowni i interpunkcji w postach zgodnie z regulaminem forum.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA