logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nieznany typ Flash-a i wentylator CPU na płycie DELTA MP2-BX-X po aktualizacji BIOS

tedd 22 Wrz 2002 08:46 1568 4
REKLAMA
  • #1 45789
    tedd
    Poziom 25  
    Ocena: 7
    mam problem z płytą DELTA MP2-BX-X. Po wirusie zaprogramowano nowy Bios, płyta działa bez problemu tylko przy starcie wypisuje "unknow flash type.
    Co robić z tym denerwującym zjawiskiem, ponadto nie pracuje wentyklator procesora.Co robić-proszę o pomoc.
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 45825
    wowka
    Poziom 28  
    Ocena: 248
    znajdz nowa wersje biosu na stronie producenta (tylko wlasciwa) i go na nowo sflashuj
    powinno dzialac
  • REKLAMA
  • #3 45965
    kodd
    Poziom 32  
    Ocena: 63
    już to przechodziłem.Nie zwróciłeś uwagi na wersję płyty-jeden Bios przeznaczony jest do płyt wer.A,i.t.d; drugi do wersji D wytstępującej najczęściej.Poniżej podaję właściwy Bios
    Załączniki:
    • mp2bxxd.bin (256 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 46325
    Jaro
    Poziom 27  
    Ocena: 52
    a czy wymienili ci też kostkę BIOSu??. płyty niektórych producentów chodzą tylko z niektórymi typami kości (np tylko Atmel i SST a z innymi już nie). W takim przypadku płyta oczywiście zadziała ale wyświetli ten komunikat i nie będą działały funkcje DMI i ACPI (steruje wentylatorkiem)
    jeżeli masz taką możliwość to niech zaprogramują Ci i zamontują taką samą kość jaka była w płycie. jeśli jest to kość SST to bardzo możliwe że wirus lub programator mógł uszkodzić ID chipa i efekt będzie taki sam.
  • #5 48054
    tedd
    Poziom 25  
    Ocena: 7
    dziękuję kolegom za pomoc.Faktycznie wgrany został wcześniej Bios do innej wersji płyty.Plik w temacie jest OK! to jest wersja D-nie doczytałem do końca
REKLAMA