logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Witam prawd.uszkodzony wałek teflonwy Sharp Ar153 e n

Mir 14 Lut 2008 15:31 992 4
REKLAMA
  • #1 4804281
    Mir
    Poziom 25  
    Ocena: 47
    Witam mam taką drukarkę na zakładzie ,od pewnego czasu zauważyłem ,podwajanie sie obrazu ,po wstepnej diagnozie widoczne ciemne plamy na wałku teflonowym (mocno wpalony przyklejony toner ),wyczyściłem wszystko dokładnie również termistor ,obok to gumowe koło zauważyłem mocno już wcięte kreski wytarta guma ,również ją wyczyściłem .Moje pytanko teraz jest ok ale wiem ze trzeba to wymienić ,nie mam dostępu do takich części ,poszukuje symboli wiem ze wałek to NROLI0128QSZZ ,to wałek w którym jest żarówa dla ścisłości .Nie wiem jaki symbol ma gumowe koło oraz nie wiem jakiego smaru użyć na wysoką temp bynajmniej ,prosze o pomoc ponieważ nie jest to moja dziedzina ,i chciałbym sie zorientowac gdzie czego szukać ,prosze mnie poprawić jeśli zle cos zdiagnozowałem ,lub symbol zle podałem .
    Pozdrawiam Mirek
  • REKLAMA
  • #2 4805447
    SławekSS
    Poziom 24  
    Ocena: 80
    Wałek teflonowy juz masz (symbol) wystarczy jak zamówisz wałek dociskowy do tej kopiarki(w normalnym serwisie beda wiedzieli o jaki wałek chodzi) do tego dwa łozyska do teflonu oraz trzy separatory i kółko zebate na teflon.

Łozysk sie nie smaruje niczym ! maja pracowac na sucho.

Sharp co prawda poleca specjalny smar, ale jest niesamowicie drogi. To nie jest smar grafitowy ani silikonowy. Jest przeźroczysty z lekka poswiata białego.

symbole znajdziesz w part guide.
  • REKLAMA
  • #3 4807361
    Mir
    Poziom 25  
    Ocena: 47
    OK ale czy jest jakiś sklep oferujący cześci do sharp czy raczej tylko serwis , w tym przypadku.
  • REKLAMA
  • #4 4807411
    jerzpol
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Wałek teflonowy możesz doczyścić, jeżeli jeszcze nie jest zbyt mocno zużyty. Trzeba to robić na gorąco lnianą szmatką zwilżoną olejem silikonowym. Ręka w grubą rękawicę ochronną i próbuj.
  • #5 4807830
    SławekSS
    Poziom 24  
    Ocena: 80
    Cytat:
    po wstepnej diagnozie widoczne ciemne plamy na wałku teflonowym (mocno wpalony przyklejony toner ),wyczyściłem wszystko dokładnie również termistor
    Przeciez wałek wyczyscił, to po co ma jeszcze raz czyścic?
    Koledze @Mir chodzi raczej o wałek dociskowy i tyle.
    Nie ma sklepów z czesciami do kserokopiarek, a przynajmniej ja takiego nie widziałem i nie słyszałem o takim.
REKLAMA