logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Siemens SE26292 - zawiesza się pod koniec programu, czas przeskakuje

agnesss30 17 Lut 2008 21:23 3689 2
REKLAMA
  • #1 4816329
    agnesss30
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    Witam serdecznie.Posiadam zmywarkę siemens se 26292.Jest to zmywarka elektroniczna.Problem jest taki:-zmywarka zatrzymuje się pod koniec programu(zazwyczaj na czasie 6 minut do końca i przeskakuje na 13 min,czasem na 8,9)
    jest to niezależne od programu mycia i nie ma znaczenia czy jest to program na 2 godziny ,czy 30 minut.
    Zmywarka nie ma problemów w trakcie zmywania z pobieraniem,wypuszczaniem i grzaniem wody.
    Poprostu pod koniec programu zawiesza się czas i dokłada jej parę minut.
    Zmywaka wtedy nie może skończyć programu ponieważ przeskakuje tak cały czas.
    Nie jest tak zawsze .
    Czasem wymyje naczynie bez problemów,ale jest to rzadkość.
    Płytka elektroniczna została również sprawdzona pod względem "zimnych lutów".
    Nie widać też wycieków.
    Bardzo proszę o pomoc,bo jest to naprawdę fajna zmywarka i trochę mi jej szkoda.
    Pozdrawiam.Agnieszka
  • REKLAMA
  • #2 4816517
    mrhari
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3227
    Witam, jeśli grzeje wodę to należy wyczyścić dokładnie komorę ciśnieniową, znajduje się z lewej strony zmywarki a wygląda tak
    Zmywarka Siemens SE26292 - zawiesza się pod koniec programu, czas przeskakuje
    Przy okazji należało by wyczyścić wąż wychodzący z otworu oznaczonego literą "D"
  • #3 4816617
    agnesss30
    Poziom 12  
    Ocena: 34
    Dziękuję za szybką odpowiedź.Jutro spróbuję tam zajrzeć.Przepraszam ale nieznacznie pomyliłam model.Jest to siemens se26292,ale myślę że to nie ma znaczenia.Dziękuję i pozdrawiam.

Proszę pisać staranniej - p.15 regulaminu. Po znakach przestankowych muszą być spacje.
    Tytuł poprawiłem. [Mirek Z.]
REKLAMA