logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon NP 6317 - sporadyczne białe pasy na kopii, problem z generatorem?

zborek82 18 Lut 2008 14:01 1253 5
REKLAMA
  • #1 4818206
    zborek82
    Poziom 19  
    Ocena: 115
    Witam,
    sprawa z tą kopiarką wygląda tak. Najpierw po włączeniu była tak że wychodziały prawie białe kartki (tochę miejscami szare pasy). Pomyślałem że to generator wysokiego napięcia padł. Następnego dnia klient dzoni że już jest ok - obraz wychodzi ale czasami w zdłuż kartki wychodzę totalnie białe pasy. Nie zawsze ale czasami. Na innej elektrodzie jest podobnie. Białe pasy czasami się pojawiają. Czego to może być wina? Jednak ten generator nawala?
  • REKLAMA
  • #2 4818287
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    Wałek magnetyczny jest dobrze obłożony tonerem? Skoro elektrody wyeliminowałeś, przychodzi mi na myśl kasowanie(lampa krawędziowa) . Czy format papieru widzi prawidłowo? Dobrze by było skan załączyć...

C.
  • REKLAMA
  • #3 4818397
    zborek82
    Poziom 19  
    Ocena: 115
    niestety nie mam skanera. Te białe pasy nie idą w w tym kierunku co by sugerowało jakiś wałek - jest tak jak kopia idzie to jest oraz porem przez chwilkę go nie ma potem dalej jest itp. Czyli tak jakby elektroda przez chwilę nie ściągała tonera tylko że elektrode wymieniłem i jest to samo...
  • REKLAMA
  • #4 4818674
    god
    Poziom 13  
    Terminale i wszystkie przewody dobrze sprawdzone?
  • REKLAMA
  • #5 4818851
    Łikam
    Poziom 22  
    Ocena: 47
    taaak, z opisu wynika że to raczej przebicie na elektrodzie.
    Najprędzej na elektrodzie ładujacej.
    99% pwenosci że to nie elektroda, będziesz miał tylko wtedy gdy wymienisz na oryginalną nówkę sztukę.
    Jak czyścik od elektrody ładujacej się wygnie to też moze być podobnie.
  • #6 4819157
    copyman
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 834
    A dla pewności podstaw cały unit bębna z działającej maszyny.

C.
REKLAMA