logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o głośniku EW120 firmy Alphard - warto kupić?

Tytanius 18 Lut 2008 21:54 1062 3
REKLAMA
  • #1 4820252
    Tytanius
    Poziom 10  
    jak w temacie

mianowicie interesuje mnie zdanie jakiś ludzi którzy coś wiedzą na temat głośników

ja sobie wybrałem głośnik EW120 firmy Alphard chciałbym poznać opinie innych ludzi gdyż ja już ją mam i chce wiedzieć co wy o nich myślicie
  • REKLAMA
  • #2 4820796
    kris6661991
    Poziom 25  
    Ocena: 36
    hmmm no nie wiem jak to będzie z tym głośnikiem... wiem jedynie że seria LW, która to jest bardzo podobna, jest jedna z najlepszych serii jakie wypuścił alphard :)(LW i EW sa bardzo zblizone wizualnie... być może i brzmieniowo także)

pozdrawiam :)
  • REKLAMA
  • #3 4821463
    Tytanius
    Poziom 10  
    zrobiłem sobie 2 kolumny w sumie 4 basy i jak dla mnie grają wyśmienicie może troszkę twitery grają nie taj jak sie spodziewałem ale jest znośnie

wszystkie głośniki pracują na tym samym SPL-u

pozostałe głośniki to: sopran WH656 a twitet TW-401 do tego zwykłe zwrotnice które pasowały do częstotliwości głośników JANBO BOTES-8

i to pracują na wzmacniaczach aktywnych wbudowałem je w kolumny bo nie miałem go w co ładnie opakować wzmacniacz lutowałem osobiście

to taki szybki opis tego co sam stworzyłem jeszcze są nie skończone ale grają super

jeśli ktoś chce zobaczyć jakieś zdjęcia to pisać na gg: 8028826
  • #4 4825317
    kris6661991
    Poziom 25  
    Ocena: 36
    Wiesz :) ja zawsze robie "kombinacje" i super wychodzą :) np bass zawsze alphard albo stx, bo na tonsile mnie nie stać :) (niestety...120 zł za głośnik to nie jest mało), wysokotonówki zawsze tonsila, no w ostateczności stx-a bo przecież wysokie tony są bardzo ważne i powinny ładnie grać :) no i sprawdzam czy nie ma dziury w paśmi... jeśli jest to dodaje jakąś średniotonówkę stx-a, wiesz... to są świetne i tanie głośniki robione pod tonsila... dodam jeszcze że zbieram uszkodzone głośniki tonsila gdyż po zregenerowaniu grają jeszcze bardzo dobrze :):):) (choć nie tak super jak oryginalnie)...
    co do gwizdków alpharda... to mam o nich średnie zdanie... jak już to jakieś dynamiczne, bo wiem że te tanie piezoelektryczne są do ..., hehe taka prawda i nie ma sie co oszukiwać :) słucham piosenki w formacie WMA przez kolumny z tymi tanimi piezoelektrycznymi głośnikami... i jakość wysokich tonów jak bym słuchał MP3\96kbps... :)

dodam jeszcze że zwrotnice robię samemu... gdyż wystarczy wykorzystać 2-3 wzory :) a potem koszta takiej zwrotki wychodzą nawet do 50% ceny sklepowej.

pozdrawiam gorąco
REKLAMA