tak jak w temacie mam 2xgłośniki ps-15 300rms i nie wiem jaki wsadzic do kolumny 2 droznej głosnik wysokotonowy jak strojić czy sam kondensator wystarczy czy trzeba zwrotke?????
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamirek2 napisał:A kto Ci powiedzial ze ten alphard ciagnie tylko do 2,5khz?
Ja go w przeciwienstwie do Ciebie mialem na pomiarach i odsluchach a Ty tylko w katalog patrzysz w ktorym same bzdury pisza.
To ze tonsila zalecaja filtrowac od 4,5khz to nie znaczy ze nizej nie bedzie dzialal. Pozatym podzial elektryczny to co innego niz podzial akustyczny i przy filtrcji elektrycznej 4,5khz glosnik spokojnie moze grac od 3-3,5khz.
Akurat ten Tonsil bije na glowe wszystkie wysokotonowe alpiardy ktorych wogule nie daje sie kupic a pala sie szybciej niz wymiana ich na nowe. Tego Tonsila sprzedaje eminence co swiadczy o jego klasie i nie ma nic lepszego w tej kategorii cenowej.
Kolumny estradowe stroi sie zazwyczaj w okolicy 50hz. 15cali bedzie wymagal obudowy ze 100litrow b-r wyjda wtedy dwa otwory po 10cm.
Z charakterystyki jasno wynika ze glosnik gra do 3,5-4khz gdzie sie moze polaczyc z tym Tonsilem ktory przy tej mocy sobie poradzi z takim podzialem.