logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć footswitch do Laney TF200 z trzema kanałami?

Flynn 20 Lut 2008 21:06 1887 2
REKLAMA
  • #1 4827757
    Flynn
    Poziom 2  
    Witam... mam pytanie dotyczące footswitcha... a mianowicie chodzi mi o to że mam wzmacniacz gitarowy z trzema kanałami (clean, drive1 i drive2) oraz footswitch z trzema guzikami (jeden jest podłączony do jednego gniazda, a drugi do drugiego... a trzeci nie jest podłączony do niczego.. (nie ma trzeciego gniazda)) .... z tyłu wzmacniacza jest tylko jedno wejście na footswitch... więc moje pytanie brzmi... jak połączyć kable w footswitch'u (w środku i na zewnątrz) żeby była możliwość przełączania między kanałami?? dodam jeszcze że aby móc włączyć efekt drive2 trzeba mieć włączony drive1... Pozdrawiam i proszę o pomoc...

W tytule postu należy podać markę oraz model urządzenia o którym mowa.
    Regulamin p.11
    Proszę poprawić post.
    [Art]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 4828832
    Artur k.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1699
    Witam

Wszystko jest opisane przy gniazdach z tyłu wzmacniacza :)
    Jedno gniazdo służy do włączania pogłosu i zapewne jest gniazdem monofonicznym.
    Drugie gniazdo jest gniazdem stereofonicznym, jeden przewód jest wspólny (zapewne masa), a pozostałe dwa należy podłączyć do przełączników "drive" (jeden do jednego, a drugi do drugiego).
    Oczywiście do obu przełączników należy także doprowadzić przewód wspólny (masę), tak by pozostałe dwa były zwierane do niego przez owe przełączniki.

Niestety nie powiem koledze który przewód do którego przełącznika - trzeba to określić eksperymentalnie.

Pozdrawiam
  • #3 4829954
    Flynn
    Poziom 2  
    no właśnie też nad tym myślałem... ;) później sprawdzę czy ten sposób działa... dzięki ;)
REKLAMA