logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Samsung P1063 - jak podłączyć silnik do testu?

kwiatek9090 21 Lut 2008 19:15 3325 3
REKLAMA
  • #1 4830934
    kwiatek9090
    Poziom 2  
    Witam nam pralkę SAMSUNG P1063 pralka jest stosunkowo nowa po pewnym czasie silnik bez powodu przestał pracować rozebrałem pralkę i okazało się ze w kostce jest 9 kabli 2 siwe od szczotek 2 białe od prądniczki 2 czarne wychodzące ze środka silnika nie wiem z kat nie widać i czerwony,brązowy i niebieski z cewek szczerzę powiedziawszy nawet nie wiem jak podłączyć silnik by go sprawdzić czy chodzi bedę wdzięczny za pomoc

Zbędny załącznik usunąłem - takie zdjęcie niewiele daje.
    Wklejanie zdjęć itp.: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html

Proszę użyć "zmień" i poprawić post - musi być zgodny z zasadami pisowni i bez błędów. [Mirek Z.]
  • REKLAMA
  • #2 4831025
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 4833943
    kwiatek9090
    Poziom 2  
    Szczotki wyglądają na całkiem nowe mają około 2,5 cm długości ze stojana wyprowadzone są dwa czarne kable a z cewek trzy czerwony, niebieski, brązowy, oraz dwa białe z prądniczki. Pralka pobiera wodę, ale grzałki nie sprawdzałem właśnie się za nią zabieram jak nią sprawdzę to napiszę. Żona mówiła że podczas pierwszego pranie wszystko było ok ale następnego dnia pralka pobrała wodę i na tym cykl prania się zakończył. Próbowałem włączyć samo wirowanie ale program wykonuję samo płukanie, odprowadza wodę i pralka nic dalej nie robi. Raz wyskoczył błąd error i nic poza tym.

Dodano po 1 [godziny] 2 [minuty]:

Właśnie sprawdziłem grzałkę i wszystko ok, pompka odprowadzająca wodę też ok, tylko nie wiem jeszcze jak silnik sprawdzić nawet nie mam pomysłu jak się za niego zabrać, śledziłem podobny temat ale tam silnik miał pięć przewodów. Sprawdziłem cewki, prądniczkę za pomocą miernika i wszystko wydaje się być ok. A co dalej nie mam już żadnego pomysłu. Może ktoś wie co jest grane lub przeżywał podobne męki i pomoże.
  • #4 4834498
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA