logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Adobe Flash nie działa w IE, DivX Player w FF - jak naprawić?

Xmat 22 Lut 2008 03:53 939 0
REKLAMA
  • #1 4832439
    Xmat
    Poziom 10  
    Otóż używam 2 przeglądarek internetowych.
    Najczęściej FireFox bo jest wygodny w pracy ale niestety nie wszystkie strony tam zawsze działają i dlatego wtedy używam IE.
    Jednakże od jakiegoś czasu coś się popsuło. Na IE w ogóle nie działa mi Flash Player. Robiłem już reinstalację ręczną (ściąłem instalkę i wgrywałem) ale nie rusza. Na ekranie podczas próby odpalenia jakiejś strony z Flashem pojawia się taki komunikat:
    Adobe Flash nie działa w IE, DivX Player w FF - jak naprawić?
    Najdziwniejsze jest to, że nie mogę zrobić instalacji automatycznej. Mianowicie gdy wchodzę na stronkę www.adobe.com i próbuje stamtąd instalować nie wyświetla się dymek pod menu z zapytaniem o uruchomienie aplikacji poprzez format ActiveX. Myślałem, że coś jest nie tak ustawieniach IE odnośnie kontroli ActiveX albo jakieś zabezpieczenia. Jednak nic z tego. Próbowałem włączać, monitować i wyłączać i nic. Nawet jak wyłączyłem zaporę nic nie ruszyło.
    Natomiast gdy robię instalację ręczna to podejrzewam, że instaluje się tylko pod FireFoxa ponieważ to jest moja domyślna przeglądarka... (jeśli ktoś pamięta gdzie to zmienić to niech podpowie może to pomoże).

Druga sprawa dotyczy DivX Playera. Otóż na serwisie www.stage6.com można zamieszczać filmy w formacie DivX. I jak na ironie losu przystało w IE mogę odpalać filmy natomiast pod FF nic nie idzie... A przecież robiłem instalację.

P.S. Przy okazji, czy istnieje możliwość stworzenia skróty z odpowiednią komendą, który uruchamiałby daną aplikację tylko z 1 procesorem ? Mam taka aplikację która nie radzi sobie z obsługą dwóch rdzeni i muszę zawsze ręcznie wyłączać 1 rdzeń w Menadżerze Zadań.
  • REKLAMA
REKLAMA