logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schemat wzmacniacza 30-40W z minimalnymi zniekształceniami i szumami?

dec1234 23 Lut 2008 03:35 4988 5
REKLAMA
  • #1 4835873
    dec1234
    Poziom 14  
    Ocena: 35
    Witam! :)

Poszukuje schematu wzmacniacza takiego około 30-40 wat na końcówce mocy...

Wszystko pięknie ładnie...

Ale potrzebuję wzmacniacza wysokiej klasy, takiego naprawdę dobrego!
    Żeby było jak najmniej zniekształceń i szumów itp !

Jaką końcówkę polecacie ?

Do dyspozycji mam zasilania:
    1. 2x18v
    2. 2x24v
    3. 2x50v

Posiadam akurat takie trafa o całkiem sporych mocach (można by je wykorzystać)...

Mam zamiar zrobić sobie końcówkę do kina domowego 8 kanałowego (więc zrobię oczywiście 8 takich :P ) ale poszukuje właśnie jakiejś dobrej końcówki... Ale jakiej...?

Proszę o odpowiedź :)

Dziękuję!
    Grzegorz
  • REKLAMA
  • #2 4835977
    Bonkot
    Poziom 39  
    Ocena: 93
    Witam
    TU masz stronę z recenzjami wzmacniaczy "z wyższej półki", a na stronie "Luxman" można znaleźć schematy niektórych jego produktów. Na stronach innych producentów jest różnie.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 4837761
    dec1234
    Poziom 14  
    Ocena: 35
    Dziękuję za odpowiedź :)

Ale ja poszukuje dokładnie schematu na jakiejś końcówce mocy... Tylko jaka końcówka?
    Wiem że na końcówkach nie można uzyskać niewiadomo czego...

Nie potrzebuje recenzji.... Tylko schemat...

Wzmacniacz nie ma mieć mocy estradowej do nagłaśniania imprezy... Dlatego wystarczy mi 30-40 wat mocy na kanał...
    Nie chce mi sie bawić z robieniem wzmacniacza na tranzystorach bo jak coś padnie to trzeba szukać godzinę... A tak wymieniam końcówkę i jedzie dalej :P

Poszukuje poprostu dobrej końcówki i schematu do niej... I ewentualnie projektu gotowego jakiejś płytki... Cena nie ma zbytnio większej roli... Końcówka niech nawet kosztuje 30 zł...
  • REKLAMA
  • #5 4837886
    Ibuprom
    Poziom 26  
    Ocena: 180
    Końcówki na 3886 czy też 7294, odnosnie obu były długie dyskusje na Elektrodzie. Wystarczy chyba wspomnieć iż na tych układach opierane są konstrukcje gain-clone'ów. Wystarczy poszukać w dziale audio a napewno znajdziesz mnóstwo materiałów na kilka wieczorów.
REKLAMA