logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes W124 300TE 1990 - podłączenie alarmu do tylnych drzwi i klapy

goldfinger 23 Lut 2008 22:24 2044 9
  • #1 4838901
    goldfinger
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Witam, szukałem na forum ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Gdzie podłączyć kabelek alarmu, aby otwarcie tylnych drzwi lub klapy wywoływało alarm?
    Dodam że przednie drzwi działają niezależnie od tylnych.
    Czy można to zrealizować gdzieś we włączniku na przednim panelu który ma 3 położenia: 1-tylne oświetlenie świeci zawsze; 2-tylko po otwarciu drzwi tylnych lub klapy bagażnika; 3-nie świeci w ogóle.

Auto to Mercedes W124 300TE (kombi) z 1990 roku
  • #2 4839731
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 4840240
    goldfinger
    Poziom 11  
    kurde, sporo grzebaniny, czy to że otwarcie tylnych drzwi prawych lub lewych bądź klapy bagażnika powoduje zaświecenie tych samych lampek nie znaczy że wystarczy podpiąć się np tylko pod lewe tylne drzwi?
    Żeby podpiąć sie pod wszystkie 3 włączniki trzeba rozebrać pół tapicerki :(
  • #4 4840325
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 4840702
    carrier
    Specjalista - Alarmy Samochodowe
    Ocena: 1053
    Tylna klapa jest razem z tylnymi drzwiami i możesz się tylko wpiąć na słupku środkowym
  • #6 4840790
    goldfinger
    Poziom 11  
    taką też miałem nadzieję, ale gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie to oczywiście wszystkie mile widziane.
    Tył został mi do podłączenia z braku czasu, myślę że po jutrze wszystko będzie gotowe i opiszę swoje spostrzeżenia.
  • #7 4840858
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 4840945
    goldfinger
    Poziom 11  
    goldfinger napisał:
    ...
    Auto to Mercedes W124 300TE (kombi) ....

:D:D
  • #9 4841262
    awysoki
    Poziom 17  
    Ocena: 54
    mozesz sie rowniez wpiąc w wylacznik oswietlenia tylnego na konsoli srodkowej .
  • #10 4842111
    goldfinger
    Poziom 11  
    suuuper, to ostatnie rozwiązanie pasuje mi najbardziej - będzie najwygodniej do niego dotrzeć.
    POZDRO FOR ALL

Podsumowanie tematu

✨ W celu podłączenia alarmu do tylnej części nadwozia w Mercedesie W124 300TE (kombi) z 1990 roku, zaleca się bezpośrednie podłączenie do wyłączników drzwiowych tylnych drzwi i klapy bagażnika. Przewody do tylnej klapy są na kolor brązowo-żółty, natomiast tylne drzwi mają przewody brązowe z szarymi i czarnymi paskami. Przednie i tylne krańcówki drzwi są rozdzielone, co umożliwia niezależne podłączenie alarmu. Tylna klapa i tylne drzwi można również monitorować poprzez wpięcie się w wyłącznik oświetlenia tylnego na konsoli środkowej, co jest wygodniejszym rozwiązaniem. W kombi tylna klapa i drzwi są połączone na słupku środkowym, co ułatwia dostęp do sygnału. Montaż wymaga częściowego demontażu tapicerki tylnej, ale nie jest to bardzo skomplikowane. Panel z trzema pozycjami oświetlenia tylnych drzwi umożliwia różne tryby działania oświetlenia, jednak podłączenie alarmu najlepiej wykonać bezpośrednio przy wyłącznikach lub na konsoli środkowej.
REKLAMA