Witam wszystkich, wczoraj mój wuja przywiózł mi poczciwego i z pewnością wielu osobą znanego Neptuna M547, z dosyć nietypowym kineskopem, bo jak mierzyłęm to mi wychodzi że ma 22 cale, ale mniejsza o to. Otóż staruszek od 1992 r dzielnie działał bez jednej awari, co potwierdzały po dzień dzisiejszy niezerwane plomby gwarancyjne, niestety, ostatatnie 2 lata grał w altance na ogródkach działkowych i coś mu to nie posłużyło bo się popsuł, otóż gdy go włączamy to pojawia się obraz i głos, obraz jest czysty i wyrażny, niestety, jak się trochę rozgrzeje, tak z 3 minutki najpierw zaczyna mu skakać obraz, później zachowuje się tak jakby się rozstrajał i znika nam głos i obraz, pozostaje tylko szum i śnieżenie, tak jakby antena byłą odłączona, po chwili obraz wraca i znowu znika i już tak cięgle, wuja twierdzi że nic się niedzieje jak mu się podłączy wideo na wejście AV, niesprawdzałem tego bo nie mam przewodów cinc ale ponoć wtedy jest obraz, i głos i wszystko jest ok, dlatego przypuszczam że coś jest nie tak z obwodami w.cz, p.cz lub programatorewm, może ktoś się spotkał z takim uszkodzeniem, będę wdzięczny za pomoc, schematy mam więc nie potrzebuję.