logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[webasto] Webasto Thermo Top Z/C Audi - Błąd 057E/23, dym i brak opcji w Thermo Test

jawoks 26 Lut 2008 21:08 2238 2
REKLAMA
  • #1 4849191
    jawoks
    Poziom 20  
    Ocena: 50
    Witam, otóż od jakiegoś czasu mam problem z webastem. Aktualnie problem jest taki - normalnie się włącza, chodzi przez jakiś czas, aż po 4:10 min - 4:20min działania nagle wszystko staje i po chwili wylatuje wielka chmura dymu i wyskakuje błąd (No start, code 057E/23) następnie chodzi wentylator i webasto się wyłącza. Poniżej daje zrzut ekranu z testera webasto - na wykresie po prawej stronie wszystko ładnie widać:
    [webasto] Webasto Thermo Top Z/C Audi - Błąd 057E/23, dym i brak opcji w Thermo Test

W programie Webasto Thermo Test nie mam dostępnych opcji tj. Component test oraz Fuel prime. Czy te webasto (thermo top z/c od audi) nie ma takiej opcji w sobie, czy jest to wina programu?
  • REKLAMA
  • #2 4864074
    jawoks
    Poziom 20  
    Ponawiam.
  • #3 4881181
    jawoks
    Poziom 20  
    Dziś odpaliłem webasto i o dziwo odpaliło jakby gdyby nic :) Tak wygląda wykres:
    Czy taki objaw wskazuje na zużytą część czy mógł być tam jakiś syf, który został w końcu przepchnięty. Jutro rano odpalę i zobaczę jak się zachowa.

Czy jest tu jakaś osoba, która wie cokolwiek na ten temat ? Proszę o pomoc.
REKLAMA