logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Unitra m 531 s - jakie wtyki głośników do naprawy braku sopranu?

DARO13 27 Lut 2008 21:11 1287 6
REKLAMA
  • #1 4852803
    DARO13
    Poziom 10  
    witam . Mam taki problem : wieża gra a nagle nie ma sopranu poruszam kablem i jest z powrotem więc podejrzewam o to wtyczki . Jak nazywają się takie wtyczki ?? jak ktoś chce to moge zrobić fotke takiej wtyczki . a pytam bo niewiem a potrzebuje bo przy drugim głośniku nie ma i gram na 1 głośnik
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4853641
    olaf x
    Poziom 34  
    Ocena: 357
    Tylko sopranu, a bas jest?
    Jesli to by wtyczka nie łączyła, to by niczego w kolumnie nie było słychać.
  • REKLAMA
  • #4 4853835
    DARO13
    Poziom 10  
    olaf x no to niewiem bo podpiąłem do drugiego wejścia i sopraw jest elegancki ale moge go regulować moge regulować tylko bas a jak mam w drugim wejściu to moge regulować bas i sopran ale czasami są takie przejawy prawdziwego sopranu Bogdan58 dzięki za wtyczki

Zdania zaczynamy wielką literą, a kończymy kropką.
    Dlaczego kolega nie używa znaków interpunkcyjnych ?
    Spacje należy stawiać po znakach interpunkcyjnych, a nie przed.
    Regulamin p.15
    Proszę użyć "zmień" i poprawić swoje posty.
    [Art]
  • REKLAMA
  • #5 4853928
    olaf x
    Poziom 34  
    Ocena: 357
    Przerw w sopranie czy wogóle jakosci dzwieku szukaj we wnetrzu sprzętu , a nie na styku wtyczka-gniazdo. Jeszcze raz piszę- gdyby tu nie kontaktowało-objawem byłby całkowity chwilowy zanik dźwieku(przerwa połaczenia), a nie brak tylko sopranu.
  • #6 4854445
    marian1981.02
    Spec od sprzętu Unitra
    Ocena: 754
    DARO13 napisał:
    witam . Mam taki problem : wieża gra
    Jaka wieża? To jest zwykły magnetofon. Na początek wyczyść głowicę, może nawet trzeba ją wymienić. O ile dzieje się tak tylko z kasety? Potem potencjometr tonów wysokich do sprawdzenia.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy wieży Unitra M 531 S, w której nagle zanika sopran w jednym z głośników. Objaw ten pojawia się i znika po poruszeniu kablami, co sugeruje problem z połączeniem wtyczek głośnikowych. Pytanie dotyczy nazwy takich wtyczek oraz ich dostępności. W odpowiedziach wskazano, że mogą to być standardowe wtyczki głośnikowe, dostępne np. w sklepach Conrad. Zwrócono uwagę, że gdyby wtyczka nie łączyła, dźwięk w kolumnie byłby całkowicie zanikiem, a nie tylko brakiem sopranu. Sugerowano również sprawdzenie wnętrza sprzętu, potencjometru tonów wysokich oraz ewentualne czyszczenie lub wymianę głowicy, jeśli problem dotyczy odtwarzania z kaset. Dyskusja podkreśla konieczność dokładnej diagnostyki zarówno połączeń zewnętrznych, jak i elementów wewnętrznych wieży.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA