logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson C42 UX - głowica trzęsie się i stuka, czerwona dioda, brak reakcji

Dominik1 29 Lut 2008 19:28 948 3
REKLAMA
  • #1 4859555
    Dominik1
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Otóż mam problem polega na tym że, załączeniu drukarki głowica jakby sie ustawiała po czym schodzi do prawej strony i zaczyna się cała trząść i stukać.Po chwili zapala sie czerwona dioda(tak jakby papieru nie było bądź tuszu) i dalej stuka.Żeby ją wyłączyć muszę wyciągnąć wtyczkę z prądu.Z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 4859776
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    Dominik1 napisał:
    Otóż mam problem polega na tym że, załączeniu drukarki głowica jakby sie ustawiała po czym schodzi do prawej strony i zaczyna się cała trząść i stukać.Po chwili zapala sie czerwona dioda(tak jakby papieru nie było bądź tuszu) i dalej stuka.Żeby ją wyłączyć muszę wyciągnąć wtyczkę z prądu.Z góry dzięki za pomoc

...a tusz jest?

Jeśli tak to oryginał, zamiennik czy regenerowany?

Jeśli są tusze to wyczyść wnętrze drukarki i posprawdzaj styki w karetce czy nie są zabrudzone?

Jeśli to nie pomoże to proponuje zezłomować. Mam kilka takich - pada w nich elektronika.

Maja działać kilka lat...
  • REKLAMA
  • #3 4860671
    konmaj
    Spec od drukarek
    Ocena: 496
    Moim zdaniem, wnętrze drukarki jest zabrudzone starym tuszem i od tego karetka zakleszcza się w stacji parkującej po prawej stronie.
  • #4 4860939
    gandalf.s
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 25
    konmaj napisał:
    Moim zdaniem, wnętrze drukarki jest zabrudzone starym tuszem i od tego karetka zakleszcza się w stacji parkującej po prawej stronie.

Też tak pomyślałem. Dlatego doradziłem - po sprawdzeniu urządzenia aby je wyczyścić.
REKLAMA