logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Alpha 200 vs Nikon i Canon – czy warto wybrać ten model dla amatora?

Bogdan XXX 02 Mar 2008 19:03 1939 3
REKLAMA
  • #1 4866296
    Bogdan XXX
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Co warte są aparaty SONY ALFA 200 ? Szukam lustrzanki pomiędzy NIKON ,CANON SONY. Proszę o doradzenie [jestem amatorem].
  • REKLAMA
  • #2 4866848
    jeendrek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    do NIKONA i CANONA jest więcej osprzętu na rynku.

idź do sklepu weź do ręki aparat z podobnej półki cenowej każdej z tych firm i porównaj co Ci bardziej odpowiada... który aparat ma lepszy plastik ;)...
    bo kilka minut z aparatem nie powie zbyt wiele.
    nie daj się zwieść też opowieściom sprzedawców, że dana marka jest najlepsza. wybierz samodzielnie. z czasem sam ocenisz czego CI brakuje w danym sprzęcie.
    ja kiedyś miałem taki dylemat i kupiłem NIKONA.... nie żałuję.
  • REKLAMA
  • #3 4867773
    polkos
    Poziom 18  
    Ocena: 10
    Fajny jest Soniaczek 200 i relatywnie niedrogi, najważniejsze to jakie zdjęcia chcesz robić , czy makro, tele itd. sprawdź ceny i dostępność obiektywów do danych modeli. W tej chwili mój wybór padłby na Sony , nikon podstawowy za "cienki" Canon EOS to już starsza konstrukcja. Fakt ,że i tak najwięcej zależy od obiektywu i fotografa.
  • #4 4872713
    MEDIASHOP
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Wejdź na dobre forum foto, poczytaj, przeanalizuj, pobaw sie w sklepie, dokonaj wyboru i pstrykaj.

Mnie osobiście Sony alfa nie pociaga, ale.... żaden Canonier ni epoleci Nikona, Oly, czy Sony'ego :) decyzję należy podjąć osobiście.
REKLAMA