Witam
Wiem że ten temat był już poruszony na forum. Lecz nie znalazłem 100% odpowiedzi na mój problem.
Oto on:
Posiadam samochód citroen xsara i mam potężny problem z parowaniem szyb(wszystkich) w samochodzie. Potrafią zaparować nawet przy minimalnej wilgotności zewnętrznej. Samochód nie posiada klimatyzacji.
Oto co już zrobiłem i sprawdziłem:
Wymieniłem filtr kabinowy(jakiś czas nawet jeździłem bez niego i nic)
Wentylator działa na wszystkich biegach
Sprawdziłem szczelność nagrzewnicy OK
Staram się aby wewnątrz samochodu było zawsze sucho
Często myje szyby środkami zapobiegającymi parowaniu
Wszystkie te czynności nic nie pomogły lub pomogły chwilowo. Samochód potrafi tak zaparować że dmuchawa na wysokich obrotach nie może sobie poradzić.
Słyszałem o jakichś wylotach powietrza w bagażniku ale nigdzie nie mogę ich zlokalizować, nie wiem też gdzie szukać silniczka który steruje klapą powietrza (wewnętrzne/zewnętrzne), jak sprawdzić czy on działa.
Jeśli ktoś potrafi mi coś doradzić to czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam
Wiem że ten temat był już poruszony na forum. Lecz nie znalazłem 100% odpowiedzi na mój problem.
Oto on:
Posiadam samochód citroen xsara i mam potężny problem z parowaniem szyb(wszystkich) w samochodzie. Potrafią zaparować nawet przy minimalnej wilgotności zewnętrznej. Samochód nie posiada klimatyzacji.
Oto co już zrobiłem i sprawdziłem:
Wymieniłem filtr kabinowy(jakiś czas nawet jeździłem bez niego i nic)
Wentylator działa na wszystkich biegach
Sprawdziłem szczelność nagrzewnicy OK
Staram się aby wewnątrz samochodu było zawsze sucho
Często myje szyby środkami zapobiegającymi parowaniu
Wszystkie te czynności nic nie pomogły lub pomogły chwilowo. Samochód potrafi tak zaparować że dmuchawa na wysokich obrotach nie może sobie poradzić.
Słyszałem o jakichś wylotach powietrza w bagażniku ale nigdzie nie mogę ich zlokalizować, nie wiem też gdzie szukać silniczka który steruje klapą powietrza (wewnętrzne/zewnętrzne), jak sprawdzić czy on działa.
Jeśli ktoś potrafi mi coś doradzić to czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam