logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o odkurzaczach bezworkowych: Bosch BX32100, Electrolux ZCX 6201, Hoover TC 3206

Jerrys 05 Mar 2008 01:41 22966 7
REKLAMA
  • #1 4875023
    Jerrys
    Poziom 12  
    Ocena: 16
    Witam
    Jakie macie doświadczenia z odkurzaczami bezworkowymi?
    Rozważam zakup np:
    Bosh BX32100
    Electrolux ZCX 6201 cyclon XL
    Hoover TC 3206
    Który z nich warto kupić?
    Liczę na komentarze użytkowników tego sprzętu :D
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 4875540
    Jerrys
    Poziom 12  
    Czyżby wszyscy używali Zelmerów? :cry:
  • REKLAMA
  • #3 4876557
    evvk
    Poziom 11  
    Niestety z wyżej wymienianymi modelami nie miałam do czynienia. Ja po przeczytaniu niejednego forum, zainwestowałam w swój odkurzacz i uważam to za dobrze wydane pieniążki mój odkurzacz to Samsung SC 9560 ( na cenneo za jakieś 800 zł dostępny) Używam go już z 6 miesięcy do odkurzania wszelakich rzeczy począwszy od tynku, gibsu skończywszy na tapicerkach i jak do tej pory bezawaryjny... A najlepsze jest w nim to że jest dość cichy i już nikt się nie dobija do drzwi jak biorę się za odkurzanie o 24 ....
  • #4 4878875
    marivs
    Poziom 17  
    Ocena: 22
    Posiadam bezworkowy LG V-CD271NT kosztował ok. 430zł albo mniej (dokładnie nie pamiętam) w MM.
    Zalety:
    -jakby nie był zapchany zbiornik to wciąż ma taką samą siłę ssania
    Minusy:
    - jest dość głośny
    - trzeba myć pojemnik; jest też tego zaleta: oszczędności na zakupie worków

Czy jest dobry? Z pewnością nie jest najlepszy i najcichszy ale mi odpowiada, robi to do czego został stworzony: odkurza i to dobrze, więc nie widzę sensu płacić więcej za urządzenie, które oglądam max 2 razy w tygodniu przez 30min. :)
  • REKLAMA
  • #5 4880387
    OldSkull
    Poziom 28  
    Ocena: 184
    Mam w domu odkurzacz Philips Triathlon - co prawda jest workowy, ale w zestawie ma worek z materiału (i całe szczęście - jakbym miał do śmietnika wynosić cały odkurzacz to bym się chyba załamał) przez co nie trzeba kupować worków.

Zalety:
    -mocno ssie
    -odgłos niedrażniący
    -można nim bardzo wygodnie prać dywany
    -pojemny pojemnik

Wady:
    -gabaryty
    -niezbyt cichy (aczkolwiek nie gwiżdże, przez co hałas nie drażni, nawet kiedy człowieka boli głowa)
    -cena (ponad 750zł obecnie)

PS: używany najpierw mało intensywnie przez półtora roku, potem przez chyba 2 lata dość często. Można uznać, że jest trwały
  • REKLAMA
  • #6 5078077
    aura1
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Proponuje dysona jesyny prawdziwy odkurzacz cyklonowy. Praktycznie rzadnych kosztów więcej. Mały zgrabny design niepowtarzalny a co najważniejsze siła ssania cały czas na tym samym poziomie idealna filtracja. Nie jest tani ale 5 lat gwarancji i solidna budowa. Polecam nawet w najtańszej wersji.
  • #8 5081185
    Jerrys
    Poziom 12  
    Dzieki, trochę się naczytałem :-)
    Zdecydowałem się na Hoover Telios 2000W, już ponad miesiąc go użytkuję i jestem bardzo zadowolony. Rozważałem też tego Triathlona, ale po pierwsze cena a po drugie - po co mam się szarpać z takim dużym i nieporęcznym sprzętem przy codziennym odkurzaniu mając świadomość, że raz w roku popiorę dywany - to powinno być po pierwsze... (żeby napić się piwa nie muszę kupować browaru)
    pozdrawiam i dziękuję za pomoc :-)

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opinii o odkurzaczach bezworkowych, w szczególności modeli Bosch BX32100, Electrolux ZCX 6201 Cyclon XL oraz Hoover TC 3206. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami z różnymi odkurzaczami bezworkowymi i workowymi, wskazując na zalety i wady poszczególnych urządzeń. Wspomniane są m.in. modele Samsung SC 9560, LG V-CD271NT, Philips Triathlon oraz Dyson (model nieokreślony). Zaletami odkurzaczy bezworkowych są stała siła ssania (jeśli zbiornik nie jest zapchany), brak konieczności zakupu worków oraz wygoda użytkowania. Minusy to hałas, konieczność mycia pojemnika oraz gabaryty urządzeń. Philips Triathlon wyróżnia się mocnym ssaniem i możliwością prania dywanów, ale jest duży i drogi. Dyson jest polecany ze względu na stałą siłę ssania, filtrację i solidną konstrukcję, choć jest drogi. Jeden z użytkowników zdecydował się na Hoover Telios 2000W, chwaląc go za wygodę i zadowolenie z użytkowania, rezygnując z większych i droższych modeli. W dyskusji pojawia się także krytyka marketingowych opinii oraz sugestia zapoznania się z dodatkowymi źródłami informacji.
REKLAMA