Witam jakiś czas temu (11 tys km) zmieniałem rozrząd w samochodzie. Po przejechaniu 11 tys. zaczęła sie świecić podczas jazdy kontrolka z rysunkiem świec żarowych i jakimś wykresem przypominającym ekg
. Na początku zaświecała się czasem - jazda pod górkę na IV biegu z przyczepką. Wjazd na górkę, V bieg i gasła. Ostatnio zaczęła się świecić cały czas, samochód nie ma mocy, trudno zapala. Znalazłem że to może być zawór recylkulacji spalin EGR. Faktycznie był brudny wykręcony, przeczyszczony, poprawiło się na jeden dzień, potem znowu lipa. Dziś przy okazji rozbierania paru rzeczy w komorze silnika zajrzelismy do rozrządu. Okazało się , że pasek jest bardzo luźny i nie wiem jak teraz ustawić pompę żeby było ok.
Czy może ktoś pomóc w tej sprawie - gdzie i jakie znaki są i jak ustawić je, aby było ok??? Wiem, że jest specjalny zestaw narzędzi blokujących wał korbowy i śruba regulacyjna do napinacza itd. ale kosztuje to ponad 400zł....
Czy może ktoś pomóc w tej sprawie - gdzie i jakie znaki są i jak ustawić je, aby było ok??? Wiem, że jest specjalny zestaw narzędzi blokujących wał korbowy i śruba regulacyjna do napinacza itd. ale kosztuje to ponad 400zł....