na stronce głównej portalu elektrody po lewej stronie jeden z linków odsyła do spisu (niestety potwornie nieczytelnego). Aczkolwiek tam brakuje możliwości słownego opiniowania.
Chyba najtańszy sklep elektroniczny w Poznaniu. Asortyment na stronce jest zawsze aktualny z tym, który jest w ich zwykłym sklepie.
Poznań
"Mitronik"
ul. Kwiatowa 8 / ul Siemiradzkiego 10 i 11
www.mitronik.pl
Ten sklep jest niestety _drogi_ i ma raczej słaby asortyment, ale łatwo go znaleźć, bo jest w obu "zagłębiach".
Mimo "dziwnych" zasad obliczania prowizji za pakowanie, jest to najtańszy sklep internetowy jaki udało mi się znaleźć. Tyczy się to zakupów powyżej 200zł. Możliwe, że w przypadku kupna na miejscu (w Wa-wie) jest inaczej, ale nie jestem w stanie tego sprawdzić. Bardzo szybko wysyłają przesyłkę. Niestety przy realizacji zamówienia może się zdarzyć, że czegoś nie będą mieli tyle ile sie zamówiło, ale wtedy po prostu płaci się mniej i dostaje się mniej (można ew. zrezygnować z transakcji).
Gdynia
"Artronik"
ul. Parkowa6
http://www.artronic.pl (sprzedaje na Allegro pod nickiem Artronic - do tytułów aukcji dodaje "art")
Bardzo miła firma - mają tanie LEDy (i inne optoelektroniczne), rezystorki (ale te nietypowe głównie), mikrokontrolery i w rozsądnych (znaczy się: taniej niż w zwykłych sklepach)drobną elektronikę. Bardzo szybko wysyłają, kontakt z nimi (mejlowy) jest bardzo dobry. Polecam.
Zazwyczaj kupuje tu http://sklep.aswo.pl/ Najwyższa jakość i solidność, powyżej 50,- PLN przesyłka gratis, a pow. 100,- na drugi dzień pewny towar kurierem.
Tu http://www.poltronic.com.pl/ też tanio, jednak jakościowo może być wszystko, nie zawsze artykuł nadaje się do bezstresowej naprawy.
Zawsze przed kupnem poważniejszej części przelatuję kilka sklepów, ale może raz-dwa razy na rok kupuję gdzie indziej, niż w którymś z tych trzech sklepów.
Ja korzystam głównie z nowego ale pewnego sklepu. Nie robią żadnych problemów nawet przy składaniu małych zamówień. Jest z nimi dobry kontakt, szybko odpowiadają na @. Mają niskie ceny. Polecam!
Ostatnio mają też promocję. Warto zajrzeć!
www.standby-shop.eu
STANDBY electronic
ul. Sportowa 2
87-200 Wąbrzeźno
W Poznaniu jest jeszcze Gembara - dobrze zaopaczony sklep w scalaki tranzystory, poniżej jest om z rezystorami i kondensatorami, potencjometry też tam są to jest na ulicy Grotgera
Z Rzeszowa polecam i-ledy.pl
i-ledy.pl Siedziba i dane firmy:
Extramarket.pl Sp. z o.o.
Spółka Komandytowa
ul. Boya – Żeleńskiego 25
35-105Rzeszów
NIP: 813 355 38 19
REGON: 180335100
Co do opinii to jestem bardzo zadowolony, kilkakrotnie zamawiałem tam żarówki led i oprawki a także taśmy led. Zawsze szybko.
Ze sklepów stacjonarnych polecam Unitrel przy ul. W.Pola 15
tel 017-85-444-07 www.unitrel.pl i Elektronikę, przy ul.Powstańców Warszawy.
Niestety dwa ostatnie sklepy nie prowadzą sprzedaży internetowej, tylko stacjonarną.
Sklep zamknięty na stałe kawał historii mojego życia związanego z elektroniką zabite dechami na cztery spusty. Przykre. Właściciele nie podołali już i tak kiepskiej sprzedaży.
✨ Dyskusja dotyczy adresów i opinii o sklepach elektronicznych w Lublinie oraz innych miastach Polski. W Lublinie wymieniono sklepy: LED BIS (ul. Miła 20), Altron (ul. Fabryczna 9A/6/3), Elga (ul. Fabryczna 1/3A/5), Mikron (ul. Braci Wieniawskich 5c), a także Półprzewodnik (ul. Władysława Kunickiego 180) i Elektron s.c. (ul. Długa 5). Wskazano, że niektóre z nich nie posiadają stron internetowych. Poza Lublinem wymieniono sklepy w Poznaniu (ElStat, Mitronik, Gembara), Warszawie (Piekarz), Wąbrzeźnie (STANDBY electronic), Rzeszowie (i-ledy.pl, Unitrel, Elektronika). Opinie dotyczą m.in. asortymentu, cen, dostępności, jakości obsługi i szybkości realizacji zamówień. Wspomniano o problemach z niezgodnością zamówień w niektórych sklepach internetowych oraz o zamknięciu jednego ze sklepów. Podkreślono znaczenie aktualności oferty i możliwości składania małych zamówień bez problemów. Wymieniono także sklepy internetowe oferujące komponenty elektroniczne i oświetlenie LED. Wygenerowane przez model językowy.