logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Exus V9000 Full Control - odpalanie i domykanie szyb

browcio 10 Mar 2008 10:15 2891 1
  • #1 4892843
    browcio
    Poziom 2  
    Witam!
    Jestem tu nowy i takze z montazem alarmu mam 1 stycznosc.Znam sie troche na elektryce tyle ze nie chce nic sknocic w moim aucie (Mitsubishi Colt 94r) Mam alarm Exus V9000 juz go w sumie podlaczylem- chodzi centralny plus krancowki, ale...Chodzi o odpalanie z pilota.Ogoólnie wszytsko podlaczylem jak w instrukcji plus odciecie zaplonu.
    I problem jes taki ze alarm wogole nie reaguje na nic.Wlaczona jest tak jakby tylk ocentralka do zamkow i tyle.Syrenka nie pika dioda nie swieci a na pilocie wysietla sie dymek z rury wydechowej czyli odbiera tak jakby auto chodzilo a tak nie jest.no i jak zamykam auto to klodka pozostaje ciagle otwarta ale zamki centralnego sie zamykaja.Dzisiaj probowalem to naprawic i nic nie zdzialalem :/.Ogolnie doszedlem do tego ze żółty kabel jak odlacze od obwodu to alarm na nowo dziala ale jak zamykam auto to przkaznik od odciecia zaplonu sie drze, nie wiem moze jakies spiecie...ale gdzie.Wszystko ladnie podpiete.POMOCY!!!!

dlaczam schemat samego alarmu bo tylko taki zostal dolaczonydo alarmu

2.Sprawa - domykanie szyb mam modul exus el-02

dlaczam schemat

Do jakich kabli mam się wpiac najlepiej pod kokpitem kierowcy nie w drzwiach

Bo do drzwi wiem ze trzeba sie wpiac w kabel od centralki idacy do przycisków to jest (+12v) chyba.
    foto :

I jak mam pozniej polaczyc alarm z modulem domykania szyb, podejzewam ze z kabelku od alarmu "komfort" do modulu domykania(+)
    myle sie?
    bede zobowiazany Panowie :)
    bo to moj debiut
    Pozdrawiam
    bwr
  • #2 4894088
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2461
    syrenka nie pika dioda nie świeci...Ciężko to żle podłączyć może alarm zepsuty?Parę razy fakt że nie z tym modelem ale tej firmy trafiłem na nówki zepsute...
REKLAMA