logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 29PT8303/58 - brak obrazu, dźwięk działa, migająca czerwona lampka

_SPAYDER_ 06 Sty 2004 17:43 1934 5
REKLAMA
  • #1 464777
    _SPAYDER_
    Poziom 12  
    mam problem z w/w tv. tv po wlaczeniu pilotem wlacza sie jest normalnie dzwiek ale brak jest obrazu. kineskop swieci na jasny kolor i ma kilka poziomych pasow.po kilku sekundach tv wylacza sie i zaczyna mrygac czerwona lampka.co to moze byc prosze o podpowiedz.z gory dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 465311
    skorbi
    Poziom 27  
    Ocena: 33
    Witam. Na początek proponowałbym sprawdzić napięcie zasilające wzm. wizyjne-ok. 200V /na płycie kineskopu.Jeśli kineskop świeci z zdecydowaną przewagą jednego z kolorów,to można zawęzić poszukiwania do obszaru tego wzmacniacza wizyjnego .Jest to chassis MD2.22. Pozdrawiam.SKORBI.
  • REKLAMA
  • #3 465611
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2288
    Jak będziesz miał zasilanie wzm.wizyjnych i na płytce kineskopu nap.poprawne to możliwe ,że masz uszkodzony kineskop.Sprawdz oporobezpieczniki na płytce kineskopu czy któryś nie ma przerwy.
  • REKLAMA
  • #4 465672
    _SPAYDER_
    Poziom 12  
    chce dodac ze TV czasem uruchamia sie i jest wszystko OK, tylko co jakis czas mu wyskakiwaly ten jasny obra(kineskop swieci sie bialym swiatlem i ma cieniutkie paski poziome. wygladaja jak amplituda od brzego do brzegu ekranu).ostatnio juz wogole sie nie uruchamia tylk juz na starcie ma te paski i jasny obraz i sie wylacza...dziwiek jest OK..tv ma ok 2 3 lat z czego 2 stal nieuzywany..(kineskop jest ok)...pomocy...
  • REKLAMA
  • #5 465725
    zbylat
    Poziom 15  
    Ocena: 12
    A sprawdz regulator S2 na trafopowielaczu miałem taki przypadek że na zimno przerywał dając max napięcie lub minimalne ,jak mu się zawidziało.
  • #6 727105
    zero_cool
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Przerabiałem ten temat i uwalony był kineskop ( raz działał ok a raz był jasny)
REKLAMA