logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić pompę paliwa w Audi 80 czasami się uruchomia

robert_mal 13 Mar 2008 20:00 3880 6
REKLAMA
  • #1 4905599
    robert_mal
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam chciałbym się dowiedziec jak naprawic pompke paliwa.mianowicie jest tak ze czasem ona sie uruchomi a czasem nie .jak to naprawic zeby sie nie zacinała.pompka orginalna firmy bosch jak ja wogółe rozebrac??
  • REKLAMA
  • #2 4905638
    KingKong
    Poziom 25  
    Ocena: 189
    Teoretycznie nierozbieralne. Kiedyś rozbierałem, ale ciężko było złożyć. Robiłem to ze zwykłej ciekawości. Lepiej kupić używkę. Jak raz pracuje, raz nie, może przyczyna tkwi w elektryce. (kiepskie połączenia, uszkodzony przekaźnik, ???)
  • REKLAMA
  • #3 4905645
    robi43
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    bez profesjonalnych narzędzi jest to robota w jedną stronę rozbiórka tak montaż niekoniecznie lepiej kup nową
  • #4 4905743
    piomoto
    Poziom 19  
    Ocena: 127
    Lepiej nie eksperymentować. Zrobi się zwarcie i trzeba cie będze szukać w różnych miejscach. A z używanymi też róznie bywa dlatego najlepiej nową
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 5321501
    negro6
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    JA się dołącze bo też mam podobny problem, Po załączeniu stacyjki nie załącza się pompa paliwa. Po podpięciu jej na ostro pompa działa idzie do niej zielony przewód i niema na nim napiecia po przekręceniu kluczyka czy ktoś wie gdzie dochodzi ten przewód lub co może być przyczyną braku zasilania?
  • #7 5321560
    goldwinger
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2100
    Przekaźnik pompy albo jak zwykle kostka stacyjki

Podsumowanie tematu

✨ Problem z pompą paliwa w Audi 80 polega na tym, że pompa działa nieregularnie – czasami się uruchamia, a czasami nie. Pompa jest oryginalna, firmy Bosch. Rozbiórka pompy jest teoretycznie możliwa, ale trudna do ponownego złożenia bez profesjonalnych narzędzi, co czyni ją praktycznie nierozbieralną. Zaleca się raczej wymianę pompy na nową lub używaną, choć nowa jest bardziej niezawodna. Częstą przyczyną problemów z uruchamianiem pompy mogą być usterki elektryczne, takie jak złe połączenia, uszkodzony przekaźnik pompy lub problemy z kostką stacyjki. W przypadku braku napięcia na przewodzie zasilającym pompę po przekręceniu kluczyka, warto sprawdzić przekaźnik pompy oraz kostkę stacyjki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA