logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz i kolumny do gier i muzyki do 1200 zł - co polecacie?

marlowe27 14 Mar 2008 11:11 4881 6
REKLAMA
  • #1 4907547
    marlowe27
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    pierwotnie chicalem kupic jakis zestaw 2+1 logitecha ale poczytałem i zdecydowalem ze lepiej jesli bedzie to wzmacniacz + kolumny. W/w zestaw bedzie sluzyl jedynie do gier i w malym stopniu do muzyki. Jakims wyjatkowym audiofilem tez nie jestem i super wypasionego sprzetu nie chce kupowac, z kasy tak przeznaczam 1000 zł - max 1200 zł. co proponujecie jaki wzmacniacz i kolumny pod niego? Aha i czy warto tez zmienic karte muzyczna, teraz mam zintegrowana z plyta glowna
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 4907712
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Do gier to raczej komputerowe głośniczki. Do tych odgłosów nie potrzeba jakości, natomiast efekt przestrzenny się liczy...
  • REKLAMA
  • #4 4907773
    marlowe27
    Poziom 18  
    Ocena: 56
    @gromleon
    wolalbym jakies 2 kolumny slupkowe no i wzmacniacz jakis do nich

@Pablo
    glosniczki odpadaja, wole dodac kasy i kupic wzmacniacz z kolumnami
  • REKLAMA
  • #6 4908341
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 641
    Faktycznie, nie jestem graczem. Ale wydaje mi się, że dźwięk przestrzenny jest potrzebny, żeby Cię ktoś nie odstrzelił z tyłu ;-)
  • #7 4910999
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru zestawu audio do gier i muzyki w budżecie do 1200 zł, preferującego wzmacniacz i kolumny zamiast zestawu 2.1. Zalecane są kolumny podłogowe (słupkowe) wraz ze wzmacniaczem, np. marki STX, które oferują wystarczającą jakość dla użytkownika niebędącego audiofilem. W kontekście gier podkreślono znaczenie dobrej jakości stereo i wyrazistości efektów dźwiękowych, co jest ważniejsze niż symulacja przestrzenności, która może pogarszać orientację w grze. Zintegrowana karta dźwiękowa z płyty głównej jest wystarczająca i nie wymaga wymiany przy takim budżecie i zastosowaniu. Alternatywnie, dla efektów przestrzennych w grach polecane są słuchawki lub specjalistyczne głośniki komputerowe, jednak autor preferuje klasyczne kolumny i wzmacniacz. Podano również linki do samodzielnej budowy kolumn dla zainteresowanych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA