logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vectra 2000 2.2 DTL - Kody 1125 i 1590, Check Engine, Spadek Mocy

randolph 16 Mar 2008 18:39 2649 1
REKLAMA
  • #1 4916359
    randolph
    Poziom 13  
    Ocena: 31
    Witam mam vectrę 2.2dtl - 2000 i mnie też "dopadł" sławny duet 1125 + 1590. pali sie check jakies 1/2 minuty po włączeniu silnika ale mam też błąd świecy ... później po przejechaniu ok 2 km zapala sie ponownie.Potrafi sie palić się przez cały czas albo zapala sie i gaśnie co minutę, tutaj już nie ma żadnych reguł. Bywały dni 2-3, że nie zapaliła sie ani razu, ale to przeszłość. Auto po zapaleniu check-a robi sie mułowate, max 100-110 km/h - wciśnięcie pedału pod dechę powoduje to, że auto zwalnia.
    Poczytałem i biorę się za walkę
    Z tego co wyczytałem na forach to powinienem sprawdzić:
    - węże podciśnienia i ich łączenia
    - elektrozawory ? jak je zaślepiać czy łączy na krótko obejście elektrozaworu czy po prostu zatykać przewód od wakupopmpy przy elektrozaworze ?
    - zakopcona spalinami turbina - w którymś wątku ktoś poruszył ten temat u mnie tam też jakoś nieciekawie, na razie umyłem to miejsce , gdyby sie pojawił osad spalin to co należy zrobić - bo tego jakoś nie doczytałem - jakaś uszczelka, czy dokręcić?
    - pęknięty wąż łączący intercooler ? turbina - jakiego rodzaju to uszkodzenia, u mnie u chyba w porządku
    - czy przy tych kodach błędów cały czas w kręgu podejrzanych jest przepływomierz?
    - co ewentualnie jeszcze zasugerowalibyście sprawdzić?
    z góry dziekuje
    ran
  • REKLAMA
  • #2 4919333
    KingKong
    Poziom 25  
    Ocena: 189
    1125 - zawór regulacji ciśnienia doładowania
    1590 - sprawdź: => akumulator lub ładowanie
    Tak mnie wyszło, z mojego tłumaczenia z angielskiego. Kończyłem ogólniak 23 lata temu, ale sens zdania jest właściwy.
REKLAMA