Witam mam vectrę 2.2dtl - 2000 i mnie też "dopadł" sławny duet 1125 + 1590. pali sie check jakies 1/2 minuty po włączeniu silnika ale mam też błąd świecy ... później po przejechaniu ok 2 km zapala sie ponownie.Potrafi sie palić się przez cały czas albo zapala sie i gaśnie co minutę, tutaj już nie ma żadnych reguł. Bywały dni 2-3, że nie zapaliła sie ani razu, ale to przeszłość. Auto po zapaleniu check-a robi sie mułowate, max 100-110 km/h - wciśnięcie pedału pod dechę powoduje to, że auto zwalnia.
Poczytałem i biorę się za walkę
Z tego co wyczytałem na forach to powinienem sprawdzić:
- węże podciśnienia i ich łączenia
- elektrozawory ? jak je zaślepiać czy łączy na krótko obejście elektrozaworu czy po prostu zatykać przewód od wakupopmpy przy elektrozaworze ?
- zakopcona spalinami turbina - w którymś wątku ktoś poruszył ten temat u mnie tam też jakoś nieciekawie, na razie umyłem to miejsce , gdyby sie pojawił osad spalin to co należy zrobić - bo tego jakoś nie doczytałem - jakaś uszczelka, czy dokręcić?
- pęknięty wąż łączący intercooler ? turbina - jakiego rodzaju to uszkodzenia, u mnie u chyba w porządku
- czy przy tych kodach błędów cały czas w kręgu podejrzanych jest przepływomierz?
- co ewentualnie jeszcze zasugerowalibyście sprawdzić?
z góry dziekuje
ran
Poczytałem i biorę się za walkę
Z tego co wyczytałem na forach to powinienem sprawdzić:
- węże podciśnienia i ich łączenia
- elektrozawory ? jak je zaślepiać czy łączy na krótko obejście elektrozaworu czy po prostu zatykać przewód od wakupopmpy przy elektrozaworze ?
- zakopcona spalinami turbina - w którymś wątku ktoś poruszył ten temat u mnie tam też jakoś nieciekawie, na razie umyłem to miejsce , gdyby sie pojawił osad spalin to co należy zrobić - bo tego jakoś nie doczytałem - jakaś uszczelka, czy dokręcić?
- pęknięty wąż łączący intercooler ? turbina - jakiego rodzaju to uszkodzenia, u mnie u chyba w porządku
- czy przy tych kodach błędów cały czas w kręgu podejrzanych jest przepływomierz?
- co ewentualnie jeszcze zasugerowalibyście sprawdzić?
z góry dziekuje
ran